Cine este bărbatul din Alba Iulia REȚINUT pentru că ar fi comandat incendierea a şase maşini și a unui imobil: Are la activ două condamnări definitive la închisoare cu executare, în România şi în Franţa

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Cine este bărbatul din Alba Iulia REȚINUT pentru că ar fi comandat incendierea a şase maşini și a unui imobil: Are la activ două condamnări definitive la închisoare cu executare, în România şi în Franţa

Bărbatul din Alba Iulia reţinut de polițiști în cursul zilei de ieri, după ce a comandat incendierea a şase mașini şi a unui imobil, care au aparţinut unor foşti parteneri de afaceri este cunoscut ca recidivist. Are la activ două pedepse cu închisoarea, atât în România cât şi în Franţa.

Afaceristul din Alba Iulia care a comandat incendierea a şase autoturisme, reţinut de poliţişti alături de alte trei persoane, este cunoscut pentru justiţia din Alba. Se numeşte Onea Viorel şi are la activ două condamnări definitive la închisoare cu executare, în România şi în Franţa.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost condamnat definitiv în 2016 în aşa zisul dosar al ”utilajelor” la 4 ani de închisoare cu executare. Peste 30 de persoane au fost condamnate în acest dosar, acuzaţia principală fiind cea de constituire sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.

În Franţa, a primit o pedeapsă similară, de 4 ani de închisoare, pentru furt cu circumstanţe agravante, furt prin înşelăciune şi participare la un grup infracţional. Potrivit autorităţilor franceze, gruparea formată din mai mulţi cetăţeni români, din care făcea parte şi bărbatul din Alba Iulia, a comis un prejudiciu total de 3 milioane de euro prin furturile comise în perioada 2012 – 2013.
Bărbatul a ajuns la închisoare în septembrie 2016, după ce a rămas definitivă condamnarea din România. În luna mai a anului 2017, autorităţile din Franţa au solicitat ca acesta să fie predat pentru a executa în această ţară condamnarea de 4 ani. Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea autorităţilor franceze şi a dispus ca pedeapsa să fie executată în România.

În februarie 2018, Tribunalul Hunedoara a dispus contopirea celor două pedepse în una singură, de 4 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie. Peste numai două luni, în 30 aprilie 2018, Onea Viorel avea să fie liberat condiţionat din Penitenciarul Deva, după ce instanţa a constatat că ”din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 1.642 zile, condamnatul a executat efectiv 1.270 zile ceea ce reprezintă 2/3 parte, iar prin adăugarea zilelor câştigate prin muncă prestată de 49 zile, el a executat 2/3 parte din pedeapsa la care a fost condamnat”. Interlopul a beneficiat din plin şi de legea recursului compensatoriu, câştigând peste 100 de zile de libertate.

A comandat distrugerea a şase autoturisme Potrivit IPJ Alba, la data de 5 martie 2020, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, bănuit de instigare la infracţiunea de distrugere şi faţă de alţi trei bărbaţi, doi de 30 de ani şi unul de 32 de ani, din judeţele Alba şi Cluj, bănuiţi de distrugere şi complicitate la distrugere prin incendiere. Din cercetări a rezultat că în perioada august 2019 – februarie 2020, bărbatul de 35 de ani, din Alba Iulia, contra unor sume de bani, i-ar fi determinat pe ceilalţi trei să provoace incendii, pe timp de noapte, la şase autoturisme parcate în diverse locuri de pe raza municipiului Alba Iulia, toate aparţinând unor persoane cu care instigatorul ar fi avut diverse relaţii de natură comercială.

Totodată, la data de 5 februarie 2020, una dintre persoanele instigate ar fi provocat un incendiu în interiorul unui imobil aflat în construcţie, situat pe strada Izvorului din Alba Iulia, fiind distruse elemente ale acoperişului, în valoare de 14.000 de lei. Prejudiciul total, în cele şapte fapte de distrugere, a fost evaluat la 777.000 de lei. Pentru obţinerea de probe, joi, 5 martie, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în judeţele Alba şi Cluj, la imobile aparţinând persoanelor vizate de anchetă.

sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419