Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cinci unităţi liceale din judeţul Alba, controlate de ARACIP

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului naţional de management şi asigurare a calităţii în învăţământul preuniversitar”, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniverstiar (ARACIP) derulează, până în 31 mai, pilotarea standardelor de acreditare specifice şi a standardelor de referinţă specifice pentru fiecare nivel de învăţământ şi tip de unitate şcolară.
Ing. Dan Cherecheş, inspector şcolar la IŞJ Alba, ne-a declarat că pilotarea se va realiza pe un eşantion reprezentativ de 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar din ţară şi va permite o evaluare externă specifică a calităţii educaţiei. Eşantionul este format din 216 unităţi liceale la care promovabilitatea la examenul de bacalaureat din iunie 2010 a fost mai mic de 30 la sută, demonstrând slaba pregătire a actului instructiv-educativ. Din judeţul Alba, sunt vizate Grupul Şcolar Agromontan „Ţara Moţilor” Albac, Grupul Şcolar Forestier Câmpeni, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” şi Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia şi Grupul Şcolar de Chimie Industrială Ocna Mureş, care au obţinut procentaje sub 30 la sută la BAC.
Nemaiafişarea posibilelor variante de subiecte pe Internet, eliminarea probelor orale şi sportive, includerea tuturor elevilor în categoria liceenilor prin transformarea şcolilor de arte şi meserii în clase liceale, promovarea cu heirupul a clasei de către toţi liceenii, indiferent dacă sunt sau nu pregătiţi sunt doar câteva dintre cauzele obţinerii acestor contraperformanţe. Alte motive sunt neglijarea activităţii didactice de către profesori în favoarea „proiectelor” care iau locul orelor de curs, dar care le aduc dascălilor puncte pentru gradaţia de merit, o programă şcolară mult prea stufoasă pentru elevi, pe care de ani de zile Ministerul Educaţiei tot promite că o decongestionează, interesul cadrelor didactice direct proporţional cu cuantumul salariilor şi altele.
La cele 216 licee se adaugă 84 de unităţi de nivel preşcolar, primar, gimnazial, liceal vocaţional şi postliceal, cluburi sportive şcolare şi palate şi cluburi ale copiilor, din judeţul Alba urmând să fie verificat Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, în categoria liceelor vocaţionale.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea