Rămâi conectat

Actualitate

Cinci recidiviști ce au prădat mai multe magazine și firme din Alba au ajuns pe mâna polițiștilor. La închisoare cu ei!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Luni 29 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au reușit documentarea activităţii infracţionale a  celor 5 inculpaţi de comiterea în perioada 18 martie 2013 – 15 aprilie, a 3 furturi din magazine situat pe raza judeţului Alba, fapte prin care au cauzat un prejudiciu de peste 26.000 lei şi care au fost prinţi în flagrant, la data de 16 aprilie, imediat după ce au furat mai multe bunuri dintr-un magazin din comuna Rîmeţ.

Potrivit IPJ Alba, “în urma probatoriului administrat de poliţişti, a rezultat că Anton S.G. de 38 de ani, din municipiul Bucureşti, Cornel R., de 23 de ani, Tiberiu D., de 28 de ani, Florin D., de 30 de ani şi Ovidiu V., de 23 de ani, ultimii 4 din municipiul Turda, judeţul Cluj, cunoscuţi cu antecedente penale, în perioada 25 februarie – 31 martie, au mai comis alte 5 infracțiuni de furt din societăţi comerciale în care au pătruns prin efracţie, pe timp de noapte, (2 din Ocna Mureş, 2 din Teiuş ţi una din Valea Lungă), de unde au sustras produse alimentare şi nealimentare, în valoare totală de peste 30.600 lei.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Aiud şi Blaj, cu cei 5 inculpaţi în stare de arest preventiv, în vederea documentării întregii lor activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin comiterea faptelor.”

Informaţii de background oferite de IPJ Alba:

În data de 16.04.2013, orele 03.43, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au fost sesizaţi prin intermediul SNAU 112, de către un cetăţean din comuna Rîmeţ, judeţul Alba, cu privire la faptul că a observat 3 persoane cu feţele acoperite care au sustras dintr-un magazin alimentar din comună, mai multe bunuri, indicând totodată faptul că se îndreaptă cu un autovehicul înspre municipiul Aiud.

Ca urmare a sesizării au fost luate imediat măsuri de reperare a autoturismului, mai multe echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud şi ai Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, împreună cu jandarmi,  au organizat filtre rutiere iar la cca. 20 de minute de la sesizarea faptei, un echipaj de poliţie au oprit autovehiculul cu care se deplasau suspecţii. Aceştia au fost identificaţi, Anton S.G. de 38 de ani, din municipiul Bucureşti, Cornel R., de 23 de ani, Tiberiu D., de 28 de ani, Florin D., de 30 de ani şi Ovidiu V., de 23 de ani, ultimii 4 din municipiul Turda, judeţul Cluj, care au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Aiud, pentru audieri.

În urma cercetărilor efectuate, la marginea drumului Aiud – Ponor, a fost găsită o sacoşă cu 122 de pachete de ţigări ce au fost sustrase din magazinul din Rîmeţi şi aruncate din autoturismul cu care se deplasau de cei 5 suspecţi, în momentul în care aceştia şi-au dat seama că sunt urmăriţi. Au fost găsite de asemenea, mănuşi textile, un fulat şi un levier pe care suspecţii le-au folosit pentru comiterea furtului.

Poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud şi ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Aiud, au extins cercetările faţă de suspecţi şi cu privire la alte fapte de furt înregistrate pe raza judeţului Alba.

S-a reuşit astfel stabilirea faptului că cei 5 bărbaţi sunt suspecţi şi de comiterea, în perioada 18.03.2013 – 15.04.2013, a altor 3 furturi din magazine situate pe raza localităţilor Decea şi Colţeşti, comise prin efracţie, pe timp de noapte şi din interiorul cărora au sustras ţigări în valoare de 24.232 lei. Prejudiciul total cauzat prin cele 4 fapte de furt a fost stabilit la valoarea de 26.232 lei

Faţă de cei 5 învinuiţi, care sunt cunoscuţi cu antecedente penale a fost luată  măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de 17.04.2013 au fost prezentaţi Judecătoriei Aiud care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea