Rămâi conectat

Actualitate

Cifre ALARMANTE de infecții cu FLURONA și infecție simultană cu gripă și virus respirator sincițial. Record de decese din cauza gripei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cifre ALARMANTE de infecții cu FLURONA și infecție simultană cu gripă și virus respirator sincițial. Record de decese din cauza gripei

În ultima săptămână, mai exact în perioada 2 – 8 ianuarie, au fost înregistrate 15 decese din cauza virusului gripal, arată raportul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Numărul reprezintă o creștere cu 40% față de săptămâna precedentă, dar este un record al actualului sezon gripal. Alarmant este și numărul mare de cazuri raportate de flurona (infecție simultană cu gripă și COVID) și de infecție simultană cu gripă și virus respirator sincițial (VRS), respectiv 15 și 19 cazuri.

Astfel, în prima săptămână a anului, a fost înregistrat un total de 102.884 de infecții respiratorii, comparativ cu 74.567 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă (cu 37.9% mai mare) și cu 45.869 cazuri înregistrate în săptămâna similară a anului trecut.

Este vorba despre o creștere de 83,8% față de media cazurilor din sezoanele prepandemice 2015 – 2019, potrivit sursei citate.

Din cele 4.629 cazuri de gripă clinică raportate în perioada 2-8 ianuarie, cele mai multe sunt raportate în București (1343) și în județele Brașov (378), Iași (269), Cluj (249), Sibiu (242), Prahova (236) și Dâmbovița (211).

Tot în același interval au fost raportate 56 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), cu 18 mai multe față de săptămâna precedentă și cu 49 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului au fost raportate 773 cazuri de gripă confirmate de laborator. Totodată, de la începutul sezonului au fost raportate 15 co-infecții de virus gripal cu SARS-CoV-2, precum și 19 co-infecții de virus gripal cu VRS.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, cu ce avem de-a face

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, recomandările pentru a usura situatia. Ministerul Sănătății a anunțat oficial declanșarea epidemiei de rujeolă în România, datorită creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri, cu scopul de a facilita vaccinarea copiilor. Un comunicat emis de Ministerul Sănătății menționează că, având în vedere intensificarea cazurilor de rujeolă și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare