Rămâi conectat

Actualitate

CFR SA închiriază secția feroviară neinteroperabilă Sebeș Alba – Petreștii de Pădure

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA organizează, joi, 12 februarie 2015, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), licitație publică cu strigare pentru închirierea a 900 de km de cale ferată neinteroperabilă, în scopul realizării activității de gestionare a infrastructurii și asigurarea serviciilor de transport public de călători și/sau de marfă. Este vorba despre 27 de secții de cale ferată aflate pe raza celor 8 regionale, între care se află și secția Sebeș Alba – Petreștii de Pădure.

Persoanele juridice române care au calitatea de operatori de transport feroviar licențiați vor putea depune oferte pentru una sau mai multe secții neinteroperabile, pe care se poate desfășura transport de călători, transport de marfă sau transport mixt. Ofertele depuse se vor deschide joi 12 februarie 2015, ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri, persoanele juridice interesate să participe la licitație putând depune documentația până în ziua derulării procedurii, la ora 09.00. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de selecție va fi prețul cel mai mare”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de CFR SA.

Gestionarii privați de infrastructură care se alătură proiectului nostru, prin închirierea uneia sau a mai multor secții CF, contribuie nu doar la menținerea transportului feroviar pe aceste trasee, dar și la revigorarea sistemului feroviar”, a declarat Macarie MOLDOVAN, director general al CFR SA.

CFR SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere — prin licitații publice la Bursa Română de Mărfuri—, secțiile de circulație aparținând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnați câștigători, sunt obligați să preia și personalul CFR existent sau care își desfășoară activitatea pe secția sau grupul de secții aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative. Prin programul de închiriere a secțiilor de cale ferată neinteroperabilă, CFR SA respectă unul dintre angajamentele asumate în fața organismelor internaționale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea