Cetatea Alba Carolina va fi animată de festivaluri și spectacole pe toată perioada sezonului turistic. CALENDARUL evenimentelor organizate de Primăria Alba Iulia în 2016
Manifestări culturale de amploare, pentru toate gusturile și vârstele, vor anima și în acest an Cetatea Alba Carolina. Șirul de evenimente organizate de Primăria Alba Iulia începe în luna mai și acestea vor acoperi tot sezonul turistic. Distracția nu se oprește, însă, aici. Organizatorii pregătesc surprize pentru localnici și turiști și în perioada toamnă/iarnă.
Iată lista și detaliile de la organizatori, pentru fiecare eveniment în parte
6-8 mai, Festivalul Roman Apulum – Mai mult de două mii de ani de istorie, comprimați într-un week-end. Te așteptăm cu ateliere antice, lupte de gladiatori, târguri de sclavi, dansurile nimfelor și reconstituiri ale războaielor daco-romane.
8 mai, Pianul Călător – Ideea „Pianului călător” a început în 2011 și s-a concretizat în ore și ore de recitaluri mai mult decât ofertante. Trebuie doar sa uitaţi că în afara sălii de concert şi în tumultul secolului XXI pragmatismul domneste fără drept de apel şi, indiferent de vârsta pe care o aveţi, să vă lăsaţi inundaţi de culorile romantismului, care se pare că vor supravieţui atâta timp cât nu vom ajunge sa vedem lumea în alb si negru.
14-15 mai, Bastion Skate Session – Rideri de skate, role, bmx sau trotinetă vin la Alba Iulia pentru a dovedi cât de sus pot sări din bank.
24 mai, Flautul Fermecat – Cinci flaute. Cinci flaute fermecate vor putea fi admirate de spectatori la a cincea ediție a turneului național susținut de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail. Și pentru că de fiecare dată trebuie să ne surprindă cu ceva, la acest nou turneu, Ion Bogdan Ștefănescu ne propune sa învățăm nu mai puțin de cinci nume japoneze diferite, toate asociate cu flautele sale: deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, flautul de lemn Yamaha, un flaut piccolo – Yamada, flautul alto Sankyo și un flaut bas Kotato, toate aceste mărci fiind cap de serie pe plan mondial. Pentru cei care participă prima oară la o astfel de demonstrașie de magie instrumentală, cu siguranță seara pe care o vor petrece alături de cele cinci flaute fermecate, de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail va rămâne un reper între momentele de emoție artistică pe care le-au trăit vreodată.
27-29 mai, Alba Fest – Alba Fest® devine un reper pentru existența orașului, intens în bună masură datorită artiștilor care participă. Invitați efervescenți și mereu autentici oferă an de an un show fascinant, menit să aducă un omagiu exuberanței.
1 iunie, Cetatea Copiilor – Un nou prilej de bucurie pentru prichindei, dar şi pentru cei care încă nu au uitat ce înseamnă joaca, prinde contur în fiecare an. Cetatea Alba Carolina se transformă într-un tărâm de basm cu castele, prințese și eroi fantastici.
24-26 iunie, Sărbătoarea Muzicii – În Cetatea Alba Carolina, reîncepe Dominația Sunetului! Sărbătoarea Muzicii înseamnă că știți să alegeți ce ascultați și știti să vă bucurați de muzică în starea ei de grație și în formă ei cea mai avansată și mai elevată.
16-17 iulie, Feeric Fashion Days – Prezentări de modă, ateliere de fotografie, de machiaj și hairstyle și multe alte surprize îi așteaptă pe toți cei care vor să vadă cum un oraș se poate transforma și prin modă.
7 august, Rowmania – Marele campion Ivan Patzaichin vă invită, cu mic, cu mare, să vă înscrieți în competiţia de vâslit în canotci de 10+1. Un eveniment care face valuri la propriu, pe Mureș și care se desfășoară la nivel național.
13-14 august, Expoziția Chinologică Internațională – Cetatea Alba Carolina devine pentru două zile locul de întâlnire al campionilor, indiferent de rasă sau talie. Evenimentul oferă șansa proprietarilor de câini să-și evalueze cei mai buni prieteni într-o atmosferă inedită.
14-15 august, Suflet de Român – Suflet de Român este un eveniment folcloric, care adună împreună slujitori ai cântecului străbun, autentic și veșnic. Portul, cântecul și jocul românesc sunt dăruite din toată inima de cei mai iubiți artiști ai României.
26-28 august, Festival Dilema Veche – La Festivalul “Dilema veche” poţi trăi o experienţă memorabilă, într-un week-end cultural care aduce la un loc scriitori, artişti şi muzicieni invitaţi să ne lămurească dilemele, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.
9 septembrie, Vioara lui Enescu – Vioara Guarneri, numită și “Catedrala”, își va etala acordurile impunătoare într-un spectacol care a depășit deja ca faimă granițele României. Gabriel Croitoru alături de pianistul Horia Mihail, traduc sunetul viorii lui Enescu la Alba Iulia în acorduri seducătoare și emoționante.
10 septembrie, Mamut Bike Race – Un nou concurs de ciclism? Nu. E mai mult de atât. Este un nou mod de a împrieteni mișcarea cu explorarea unei noi piste numită de pasionați Transalpina bicicliștilor, de a contopi aventura cu autodepășirea.
15 octombrie, Sărbătoarea Încoronării – Alba Iulia a fost, este şi va continua să fie un partener apropiat al Familiei Regale de care ne leagă, pe lângă conştiinţa unui trecut comun şi dorinţa unui viitor construit pe elemente fundamentale redutabile.
15 octombrie, Duelul Viorilor: Stradivarius vs. Guarneri – La început a fost ideea de „duel”. S-au ales cele mai preţioase arme: viorile Stradivarius şi Guarneri, s-au stabilit cei mai aleşi combatanţi: violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru dar şi un arbitru: pianistul Horia Mihail, iar lumea a fost anunţată că, la ceas de seară, va putea asista la o adevarata batălie concertistica pe sunet şi armonie. ARMELE : Vioara Stradivarius „Pachoud” construită de celebrul lutier italian în 1694, instrument pus la dispoziţia lui Liviu Prunaru de vestita orchestră Royal Concertgebouw – Amsterdam. Vioara Guarneri del Gesu „Catedrala”, datată 1731, instrument pe care a cântat nimeni altul decât George Enescu şi care este pusă la dispoziţia violonistului Gabriel Croitoru de Muzeul naţional ”George Enescu”, în patrimoniul căruia se află.
30 noiembrie – 1 Decembrie, Festival de România – Vino să trăiești și să sărbătorești cea mai importantă zi a românilor, la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală. Să arătăm tuturor că de aici a început totul și că aici totul e ca la început: spiritul românesc descătușat, liber și mereu învingător
5-24 decembrie, Serbările Iernii – Cei mici își primesc darurile de la Moș, cei mari își încălzesc sufletele cu un colind și-un vin fiert. Împreună ne bucurăm de luminile Cetății care ne binecuvântează sărbătorile. (Z.U.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
În 27 decembrie 1784: Horea și Cloșca, doi dintre conducătorii răscoalei țărănești din Transilvania, trădați de un pădurar, au fost prinși și duși în temnița din Alba Iulia
În 27 decembrie 1784: Horea și Cloșca, doi dintre conducătorii răscoalei țărănești din Transilvania, trădați de un pădurar, au fost prinși și duși în temnița din Alba Iulia La data de 27 decembrie 1784, în pădurea Scoruşetului din Munții Gilău, au fost prinși prin trădarea pădurarului Anton Melzer din Abrud, Horea şi Cloşca, conducătorii răscoalei […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
Mesaje de SFANTUL STEFAN 2024. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi