Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cetatea Alba Carolina – prezentă la Târgul European al Castelelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetatea Alba Carolina reușește să se evidențieze și la Târgul European al Castelelor. Vizitatori și expozanți deopotrivă au fost atrași de standul de promovare și de strategia de promovare turistică ce au în vedere punerea în valoare a tuturor valențelor căpătate de Alba Iulia de-a lungul timpului: cetate regală, reședință de episcopie, capitală de principat autonom și garnizoană militară. Prezent în standul Cetății pentru doar câteva minute, oricare turist poate descoperi cel puțin un motiv pentru care următoarea vizită să fie la Alba Iulia.

targ2Prezența la Târgul European al Castelelor are în vedere și promovarea evenimentelor ce și-au propus asigurarea unei poziții importante pentru Alba Iulia pe nișa turismului de evenimente. Site-ul www.turism.apulum.ro  a reușit să atragă atenția a peste 1.000 de vizitatori în special pentru secțiunea de evenimente, iar vizualul Festivalului Roman Apulum, promovat și el în stand, a reușit să schimbe din planurile turiștilor prezenți în Hunedoara și să îi atragă către Cetatea Alba Carolina pentru acest week-end.

targ1Târgul European al Castelelor se află la prima ediție și se desfășoară la Castelul Corvinilor din Hunedoara. La evenimentul ce a început astăzi și se va încheia duminică sunt prezente 21 de castele și cetăți din 6 țări europene. Sala Dietei s-a dovedit a fi o locație potrivită pentru promovarea turistică a unora din cele mai reprezentative monumente culturale din România, Macedonia, Cehia, Spania, Ungaria și Bulgaria: Castelul Bran (România), Cetatea de Scaun a Suceviei (România), Palatul Brukenthal (România), Cetatea Alba Carolina (România), Castelul Cantacuzino (România), Cetatea Oradea (România), Cetatea Făgăraş (România), Cetatea Poenari, Arefu (România), Castelul Bánffy, Bonţida (România), Castelul Miclăuşeni (România), Turnul cu Ceas, Sighişoara (România), Castelul Károlyi, Carei (România), Castelul Magna Curia (România), Municipiul Veles – Patrimoniu arhitectural (Macedonia), Castelul Krásný Dvůr, Castelul Bečov nad Teplou şi Castelul Valeč (Cehia), Castelul de la Mota (Spania), Castelul Renascentis, Moştenirea Rákóczi (Ungaria), Palatul Regal Gödöllȍ (Ungaria), Complexul Clădirii Istorice Castelul Vajdahunyad (Ungaria), Cetatea Shumen (Bulgaria), Palatul Balchik (Bulgaria).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea