Rămâi conectat

Actualitate

Cererea Unică de Plată la APIA 2021: Formularul poate fi depus online în perioada 1 martie-17 mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fermierii români pot depune cererile unice de plată pentru subvențiile în agricultură pentru anul 2021 în perioada 1 martie-17 mai 2021, conform unui act normativ al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) oficializat luni.

La fel ca anul trecut, fermierii pot depune online cererile unice de plată și doar în cazuri excepționale aceasta poate fi depusă în format fizic la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Ordinul MADR nr. 46/2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii de plată pentru anul 2021, ce a fost publicat luni în Monitorul Oficial 203, stabilește că cererea unică de plată trebuie depusă de fermieri la centrele locale sau județene ale APIA în perioada 1 martie-17 mai 2021.

„Cererea unică de plată se depune la centrele județene ale APIA, pentru fermierii care solicită la plată o suprafață de peste 50 de hectare teren agricol și la centrele locale ale APIA pentru fermierii care solicită la plată o suprafață de până la 50 de hectare teren agricol”, apare în ordinul apărut luni.

La fel ca în 2020, în acest an, depunerea cererilor unice de plată se face, de principiu, doar online, prin platforma informatică pusă la dispoziția agricultorilor de APIA și a mijloacelor electronice de comunicații. Instrucțiuni pentru completarea cererii unice de plată pentru acest an sunt de găsit pe site-ul APIA.

„În situații excepționale, cererea unică de plată poate fi depusă în format letric, de către fermieri, la centrele județene/locale APIA”, mai scrie în Ordinul MADR nr. 46/2021.

Totuși, așa cum prevede ordinul MADR, cererile unice de plată pot fi depuse și după data de 17 mai 2021. Mai exact, documentele pot fi transmise la APIA în termen de 25 de zile calendaristice de la data amintită, adică până pe 11 iunie 2021, dar se va aplica o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare la sumele la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 17 mai 2021.

Reprezentanții APIA primesc cererile unice de plată și le autorizează în baza unor controale administrative și de teren. Apoi, sumele sunt calculate și plătite fermierilor numai în conturile bancare ale acestora.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea