Rămâi conectat

Actualitate

Cererea Elenei Udrea, de a merge luni la Parlament pentru a se adresa plenului, adimsă de ÎCCJ

Ioana Oprean

Publicat

în

elena udreaÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, sâmbătă, cererea Elenei Udrea, arestată la domiciliu, de a merge luni la Parlament, pentru a se adresa plenului Camerei Deputaţilor, care va vota o nouă cerere a DNA de arestare preventivă a deputatului PMP, pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a declarat, la ieşirea din sediul ICCJ, că judecătorul de drepturi şi libertăţi i-a admis cererea şi va putea fi prezentă luni în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a-şi spune punctul de vedere, având în vedere faptul că situaţia „este excepţională în continuare”, fiind vorba de a şaptea şi a opta cerere formulate în două săpămâni de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva sa.

Întrebată cum comentează acuzaţiile din dosarul „Gala Bute”, conform cărora şi-ar fi făcut ziua de naştere cu bani primiţi ca mită, Elena Udrea a spus: „Acesta este un motiv pentru care se cere din nou arestarea mea preventivă. Aşa cum, presupun, aţi aflat deja pe surse acest amănunt picant, ar fi intersant dacă aţi putea să aflaţi, pe surse, şi ce evoluţii au avut loc în acest dosar, ieri (vineri, n.r.), spre exemplu, evoluţii favorabile mie”.

Întrebată dacă fostul ei soţ, Dorin Cocoş, ar fi făcut referire şi la ea în declaraţiile pe care le-a dat în faţa anchetatorilor, în dosarul „Microsoft”, Elena Udrea a spus: „Este imposibil ca fostul meu soţ să spună aşa ceva, pentru că nu este adevărat. Mai mult nu pot comenta”.

Deputaţii vor analiza în plen, luni, de la ora 16.00, cererile DNA de începere a urmăririi penale şi respectiv de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, în 18 februarie, cererile DNA privind încuviinţarea urmăririi penale şi arestării preventive a Elenei Udrea.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat că aceasta doreşte să se adreseze plenului Camerei Deputaţilor, la votul asupra cererilor de încuviinţare a începerii urmării şi a arestării sale.

Fostul ministru Elena Udrea a stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul „Microsoft”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP la arestarea preventivă, a decis marţi ca aceasta să fie cercetată în arest la domiciliu. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul Microsoft, cât şi în dosarul Gala Bute.

Sursa: mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]

Citește mai mult

Actualitate

21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]

Citește mai mult

Actualitate

Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea