Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cercetări pentru „moarte suspectă” în cazul decesului prin spânzurare al primarului din Vințu de Jos. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cercetări pentru „moarte suspectă” în cazul decesului prin spânzurare al primarului din Vințu de Jos. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba

Autoritățile judiciare nu au închis, după mai bine de șase săptămâni, dosarul penal constituit după decesul primarului din Vințu de Jos, Petru Ioan Barbu. Acesta a fost descoperit spânzurat, într-o anexă a locuinței, în data de 16 aprilie 2024.

La momentul respectiv, polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, procedură curentă în astfel de cazuri, pentru a se putea derula cercetările.

Dosarul a fost constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, competent să instrumenteze acest tip de cauze. Ulterior, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Citește și: TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat

În cauză se efextuează cercetări «in rem» pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă), prevăzută de dispozițiile 192 C. Pen., dosarul fiind în lucru la Postul de Poliție Vințu de Jos, sub supravegherea procurorului criminalist”, a transmis, la solicitarea Ziarului Unirea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Surse neoficiale au precizat că a fost luată în considerare inclusiv deshumarea cadavrului, pentru a se efectua cercetări suplimentare și pentru a se preleve probe.

Petru Ioan Barbu urma să candideze pentru încă un mandat din partea PNL Alba. În perioada anterioară decesului, acesata a avut o problemă medicală la un picior și se trata la o clinică din Sibiu. În ultimele zile, nu ar mai fi răspuns la telefon angajaților primăriei și nici colegilor de partid.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: România, calificare de senzație în optimile de finală ale EURO 2024!!! „Generația de suflet” a scris istorie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

„Generația de suflet” a României a reușit calificarea în optimile de finală ale EURO 2024, după remiza cu Slovacia de la Frankfurt!!! „Cine sare România, hei, hei” se aude în toată Europa! România și-a depășit statutul de Cenușereasă, s-a debarasat de mediocritate și a pătruns între primele 16 echipe de la turneul continental din Germania, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea