Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj sărbătorește doi ani de la înfiinţarea aşezământului social
Prichindeii de la Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj sărbătoresc în această lună doi ani de la înfiinţarea aşezământului social ocazie cu care în această perioadă sunt programate numeroase activităţi şi evenimente.
Potrivit unui comunicat remis presei de Asociația Filantropia, “surprizele au început încă de luni când micuţii au sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului. Sărbătoarea a început la sediul centrului, unde copiii au confecţionat steguleţe colorate cu mesajul „E ziua mea”, şi-au colorat tricourile speciale pe care le-au purtat pe toată durata zilei, au asistat la o scenetă prezentată de personalul centrului, au cântat şi au dansat. De la centrul de zi copiii şi personalul centrului au mers la Catedrala Sfânta Maria din Blaj, unde au fost primiţi de părintele paroh Vasile Benchea care i-a binecuvântat pe copii şi le-a oferit iconiţe şi dulciuri.
Cea mai mare surpriză a zilei au fost poneii Armin şi Harry, care i-au bucurat şi încântat pe copii într-un mod deosebit plimbându-i în trăsuri în miniatură.
Luna iunie va aduce micuţilor de la Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj şi alte surprize astfel încât aniversarea celor doi ani de funcţionare să fie cât mai completă.
Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj şi-a deschis porţile la data de 1 iunie 2012. Acesta a fost în momentul înfiinţării un centru pilot unic la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române şi funcţionează în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Centrul oferă ocrotire pentru 40 de copii cu vârsta între 0 şi 3 ani care au asigurate două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. Centrul vine în sprijinul familiilor tinere, care au în primul rând o situaţie materială mai dificilă sau se află în situaţii speciale cum ar fi: părinţi divorţaţi, familii monoparentale, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu un singur întreţinător, familii în care părinţii nu sunt încadraţi în câmpul muncii, părinţii studiază încă sau familii numeroase.”
„În cei doi ani de activitate am avut alături Primăria şi Consiliul Local Blaj, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, parohia ortodoxă Blaj – Veza şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba care asigură nu doar buna funcţionare a centrului ci vin şi în sprijinul familiilor care îşi lasă micuţii în grija noastră. Administraţia locală suportă toate cheltuielile de funcţionare ale centrului şi costul utilităţilor iar parohia ortodoxă Blaj – Veza asigură necesarul de alimentele” a spus părintele Vasile Şeicean, coordonatorul Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]