Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Centrul de transfuzie sanguină Alba: Apel la populație pentru donarea de sânge în perioada de vară

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Scaderea numarului donatorilor de sange in perioada de vara si consecintele negative asupra bolnavilor    

Centrul de Transfuzie Sanguina Alba trebuie sa asigure necesarul de sange si componente sanguine pentru cele 7 spitale din judet. Acest lucru este greu de realizat in perioada de vara ,cand numarul donatorilor de sange este in scadere semnificativa. (Multi oameni aflati in concediu , iar elevii si studentii in vacanta sunt plecati din localitate).

In schimb numarul bolnavilor spitalizati care au nevoie de transfuzie de sange este la fel de mare ca in celelalte perioade din an. In aceste conditii este greu sa livram catre spitale intreaga cantitate de sange solicitata.

 Transfuzia de sange este indicata in foarte multe situatii : In primul rand cazurile considerate urgente (accidente rutiere,accidente de munca ,etc) ; pentru bolnavii internati in sectiile de Oncologie ,Hematologie ,ATI, Chirurgie, Ortopedie ,Obstetrica-Ginecologie .) In spitale se fac multe interventii chirurgicale care necesita transfuzie de sange.

Cand stocul de sange este insuficient aceste interventii(programate ) trebuie amanate.

Rugam persoanele care au mai donat sange dar si care inca nu au facut acest gest umanitar ,sa vina la Centrul de Transfuzie Sanguina Alba ,aflat in curtea  Spitalului Judetean de Urgenta Alba .In spital sunt multi bolnavi care asteapta o mana intinsa ,asteapta ca cineva sa faca acest gest salvator pentru ei, sa doneze sange .

La un moment dat in viata ,oricare dintre noi ar putea avea nevoie de sange .Donarea de sange salveaza vieti. Daca nu ar exista donatorii de sange ,astazi multi oameni nu ar mai fi in viata.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Proiectul educativ „Societatea românească – societate europeană” implementat de Centrul Județean de Excelență Alba. În ce constă activitatea educațională 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Proiectul educativ „Societatea românească – societate europeană” implementat de Centrul Județean de Excelență Alba. În ce constă activitatea educațională Centrul Județean de Excelență Alba a implementat proiectul “Societatea românească – societate europeană”, care este o alternativă la nevoia de cunoaștere a elevilor și cea de formare continuă a cadrelor didactice, prin promovarea de modele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea