Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Centrul comunei Gârbova va fi reamenajat la standarde europene printr-un proiect de aproape 1,4 milioane de lei  

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul comunei Gârbova va fi reamenajat la standarde europene printr-un proiect de aproape 1,4 milioane de lei

Primăria Gârbova va moderniza centrul comunei la standarde europene, prin derularea unui proiect de investiții finanțat integral din bugetul local, în valoare estimată de 1.388.098,41 de lei, cu TVA inclus, ne-a declarat primarul Ioan Muntean.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Având în vedere interesul tot mai ridicat pentru vizitarea obiectivelor turistice din Gârbova (Cetatea, Turnul Slăninilor ș.a) am decis să modernizăm centrul comunei, având în vedere că această zonă de atracție turistică nu a mai fost amenajată de o perioadă de circa 12 ani. Dacă facem comuna europeană, ne-am gândit să facem și centrul european. Iar în viitorul apropiat urmează ca toate străzile din comună să arate cum arată acum strada Mihai Eminescu din Gârbova”, a spus edilul.

Proiectul „Amenajare piață Gârbova” presupune modernizarea străzilor, aleilor de promenadă și căilor de acces, plantarea unor arbori și amenajarea spațiilor verzi, amenajarea unor jardiniere cu plante și arbuști ornamentali, trasarea unor locuri de parcare, montarea de stâlpi de iluminat și realizarea instalațiilor electrice etc.

Valoarea totală a proiectului este de 1.388.098,41 de lei, cu TVA inclus, din care 1.047.376,78 de lei reprezintă cheltuieli pentru realizarea investiției de bază, în suma totală fiind cuprinse, în principal, și costurile pentru studii de teren, proiectare (documentații tehnice pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor, proiect tehnic și detalii de execuție), asistență tehnică și dirgenție de șantier.

Primarul Ioan Muntean a declarat că execuția lucrărilor ar trebui să fie gata anul viitor, dar el speră ca firma de construcții ce va fi desemnată prin procedură de achiziții publice să finalizeze totuși amenajarea centrului comunei în doar câteva luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Biserica de lemn din Ghioncani, construită în 1878, a ars în totalitate în Noaptea de Înviere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Biserica de lemn din Ghioncani, construită în 1878, a ars în totalitate în Noaptea de Înviere În Noaptea de Înviere, biserica de lemn din Ghioncani construită în 1878, comuna Întregalde a ars în totalitate. Din fericire, nu există victime omenești. Potrivit IPJ Alba, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a fost sesizat, prin 112, cu privire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea