Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cele mai frecvente afecțiuni întâlnite în primele 90 de zile post COVID-19. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Studiile epidemiologice desfășurate în ultima perioadă arată că 50% dintre contactii direcți ai unui pacient diagnosticat cu boala covid-19 devin, la rândul lor, pozitivi. O mare parte va dezvolta doar simptome ușoare. Care însă pot dura și 90 de zile!

Testarea ar trebui făcută la cea mai mică suspiciune, astfel încât infecția să fie corect controlată.

Dr Beatrice Mahler, manager Institul Marius Nasta: ”În primul moment în care am aflat că am fost contact cu o persoană pozitivă trebuie să ne izolam, să anunțam DSP că suntem contați. În cazul în care dezvoltăm simptome, din punctul meu de vedere, testarea se face la primul simptom, nu după mai multe simptome”.

Jumătate din contactii direcți ai unui caz pozitiv SARS COV-2 vor deveni, de asemenea, pozitivi. Dacă simptomele sunt ușoare, veți comunica cu medicul de familie. O situație particulară o au alergicii cu simptome ușoare Covid-19, dar aflați sub tratament anti-alergic.

Dr Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog: “Obligatoriu trebuie anunțat medicul specialist pentru a stabili creșterea dozei în perioada virală și pentru a vedea cu ce sechele rămâne pulmonar după infecția virală”.

Și tot un caz particular îl reprezintă pacienții cu diabet la debut. Verificați glicemia și luați legătură cu medicul specialist în diabet și nutriție, chiar dacă simptomele sunt ușoare!

Toți pacienții cu forme ușoare pot să rămână, din păcate, cu simptome. După ce trece faza acută a bolii Covid-19. În funcție de simptome, adresați-vă medicului specialist. Rămân dureri de cap, mergeți la neurolog. Rămân simptome psihiatrice, nu ezitați să mergeți la psihiatru. Oamenii de știință de la Harvard au descoperit că 20% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus sunt apoi diagnosticate şi cu tulburări psihice, în primele 90 de zile după infectare. Anxietatea, depresia şi insomnia sunt afecţiunile cele mai frecvente.

Dr Beatrice Mahler, manager Institul Marius Nasta: “Cu siguranță o parte din pacienți trebui să se gândeasca să apeleze la un psiholg sau la un psihiatru pentru că trecerea din boală are impact psihologic și psihiatric important”.

După ce trece faza acută a bolii, faceți o spirometrie de control. Este un test care arată funcția pulmonară – cum funcționează plămânii. Spirometria nu e invaziva și nici scumpă.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea