Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cel mai puternic cutremur din România în 2013 s-a resimţit duminică şi în Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două cutremure, la interval de 20 de minute,  s-au produs duminică, 8 septembrie, în zona judeţului  Hunedoara. Cel mai puternic s-a resimţit şi în judeţul Alba, când în jurul orei 16.20, pentru câteva secunde oamenii au simţit cum se mişcă, uşor, totul în jurul lor. Mai mulţi cititori ai Ziarului Unirea au sunat la redacţie pentru a li se confirma, deoarece nu ştiau ce se întâmplă.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului  duminică după-amiaza au fost înregistrate două cutremure în Hunedoara.Primul cu o magnitudine de 4.1 a avut loc la ora 16:00:42 la o adâncime de 5 kilometri, în apropiere cu oraşele Hateg (8km), Hunedoara (17km), Simeria (31km), Deva (32km) şi Uricani (37km).

A doilea a venit 20 de minute mai târziu şi a avut magnitudine 4.7. Cutremurul s-a produs la o adâncime de trei kilometri. Oraşele apropiate au fost Hateg (5km), Hunedoara (16km), Simeria (30km), Deva (32km), Uricani (35km).

Până la această oră, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului spune că pot să apară replici în perioada următoare, dar vor fi de intensitate mai mică. După părerea lui, lumea din zonă nu are de ce să-şi facă probleme.

Albaiulienii pot să stea liniştiţi pentru că în zona noastră probabilitatea de a se produce un cutremur cu magnitudine mare este redusă (potrivit specialiştilor cutremurele pot avea în jur de 4 grade pe scara Richter).

De menţionat că, tot în regiunea Haţegului din Transilvania, la data de 25 martie 2011, ora 17.12, s-a mai produs un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter , la o adâncime de 5 kilometri. În Banat, la data de 14 martie 2011, ora 11.13, a fost înregistrat un alt cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter , la o adâncime de 5 kilometri.

Anul acesta, în zona Vrancea s-au produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea