Cel mai periculos infractor român, Ioan Clămparu, adus sub pază strictă la Tribunalul Alba unde se judecă o cerere de contopire a pedepselor UPDATE

Cel mai periculos infractor român, Ioan Clămparu, poreclit ”cap de porc”, este adus luni la Tribunalul Alba unde se judecă o cerere a acestuia de contopire a pedepselor la care a fost condamnat în Spania şi România. Interlopul este închis la Penitenciarul Aiud. În timpul procesului de la Alba Iulia, magistraţii au descoperit în cazierul acestuia o nouă condamnare, de 18 ani de închisoare, primită în 2009, în Italia.

Cele două pedepse pentru care Ioan Clămparu vrea contopirea sunt de 20 de ani primită în Spania, respectiv 11 ani şi 8 luni, în România. Condamnarea din Spania a fost recunoscută în România printr-o deciziei a Curţii de Apel Bacău. În România, interlopul a primit în 13 ani de închisoare în 2011, pentru constituire grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. În 2014, Tribunalul Sibiu a decis că Noul Cod Penal este lege mai favorabilă în cazul acestuia şi a scăzut condamnarea la 11 ani şi 8 luni de închisoare, decizie care a rămas definitivă prin necontestare.

Ioan Clămparu a iniţiat, în aceste condiţii, un proces prin care solicită contopirea condamnărilor de 20 de ani, respectiv 11 ani şi 8 luni de închisoare. De asemenea, acesta mai solicită scăderea din pedeapsa finală a perioadei de aproximativ 5 ani cât a fost închis în Spania, recunoscută anul trecut prin decizie a ÎCCJ. Interlopul cere ca pedeapsa finală să fie cea de 11 ani şi 8 luni. Parchetul solicită, însă, ca intelopul să rămână cu pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de închisoare, la care ar urma să se aplice un eventual spor de către instanţa de judecată. De asemenea, din pedeapsa finală ar urma să îi fie scăzută perioada cât a fost încarcerat.

Cererea formulată de Ioan Clămparu se judecă la Tribunalul Alba. Instanţa nu a putut pronunţa încă o decizie în condiţiile în care în cazierul condamnatului a fost descoperită o nouă pedeapsă foarte mare despre care nu se ştia până în prezent. Ete vorba despre condamnarea acestuia la 18 ani de închisoare, în Italia, în 2009 pentru constituire grup infracţional organizat şi consum ilicit de droguri. Presa spaniolă a scris la un moment dat că între 2000 şi 2002, Clămparu a creat în Italia o grupare specializată pe trafic internaţional de droguri care activa în principal pe ruta Spania – Italia. Atunci ar fi reuşit să trimită 27 de kilograme de cocaină din Madrid la Milano într-un camion de al poştei spaniole. Luând în considerare şi decizia din Italia, Clămparu are în prezent trei condamnări definitive în trei ţări la un total de aproape 40 de ani de închisoare cu executare.

UPDATE: Instanţa de la Tribunalul Alba a amânat o decizie în acest dosar la solicitarea avocatului lui Ioan Clămparu. Apărătorul a solicitat transmiterea unei adrese către Tribunalul din Milano (Italia) prin care să se solicite dacă pedeapsa de 18 ani la care a fost condamnat Clămparu în 2009 este cea de bază sau este rezultanta pedepselor aplicate pentru cele două infracţiuni pentru care a fost judecat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Cugireanu Mhai 19 iunie 2017 at 8:16

este un mandru ortodox…ca si altii

,,, 19 iunie 2017 at 8:34

de ce nu-i da pe viata? asta e un antisocial irecuperabil. Sau 11 ani cum vrea el, dar la ocna, ca atunci cand iese sa ii fie frica sa mai faca.

Tara lui Papura Voda 19 iunie 2017 at 13:58

Nu cred ca e cu nimic mai periculos decat “teroristii” nostri din Parlament !

spetsnaz 19 iunie 2017 at 18:59

Romania are locuitorii,care nu-i merita,cum este cazul acestui irecuperabilllll.Pe linga asta,are si o mafieeee,care-si intinde bratele,ca o caracatita in orice domeniu,in primul rind POLITICA !!! Si in alte sectoare,SANATATE,CULTURA,SPORT,BISERICA,ETC !!! Asemenea specimen,in alte tari gen China,Singapore,Thailanda,….lua demult GLONTTT !!! Pina nu vom avea PEDEAPSA CAPITALA,NU SE VA REZOLVA NIMIC !!! RAUL TREBUIE SA PIARA,….prin exemple.Cum spunea Vlad Tepes,…”ptr 10 trebuie sa piara 1,ptr.100 sa piara 10,….SA PIARAAAAAA,SLUJIND DE PILDA” !!! Abia atunci,Romania va respira aer curat !!! Pina atunci,cu bla-bla,jocul de-a legea si aplicarea ei,nu duce nicaieri decat la haos (de fapt,asta se si urmareste) !!!

Cel drept 19 iunie 2017 at 22:20

Uitati-va cum procedeaza cei din SUA. Pentru o crima iti da inchisore pe viata. La noi iti da 10-15 ani. La asta ar trebui pe viata.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...