Rămâi conectat

Actualitate

Cel mai mare impediment în avansarea în carieră este clasa socială. STUDIU

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Cel mai mare impediment în avansarea în carieră este clasa socială. STUDIU

Cel mai puternic efect asupra progresului profesional al unei persoane este mediul socio-economic, în comparație cu oricare altă caracteristică de diversitate, conform unui studiu publicat de către KPMG UK.

În cea mai mare analiză a „diferenţelor de progresie” publicată vreodată de o companie, experţii de la Bridge Group au analizat parcursul profesional a peste 16.500 de parteneri şi angajaţi ai KPMG pe o perioadă de cinci ani. Echipa a examinat timpul mediu de care au avut nevoie indivizii pentru a fi promovaţi, luând în considerare sexul, etnia, dizabilităţi, orientarea sexuală, precum şi mediul socio-economic.

Datele au arătat că mediul socio-economic, măsurat prin ocupaţia părinţilor, a avut cel mai mare efect asupra rapidităţii cu care o persoană a progresat în cadrul firmei. Persoanele din medii socio-economice mai puţin dezvoltate au avut nevoie, în medie, de 19% mai mult timp pentru a trece la gradul următor, în comparaţie cu cele din medii socio-economice mai dezvoltate.

Studiul este cel mai recent progres realizat de KPMG pentru a aprofunda înţelegerea inegalităţilor sociale la locul de muncă, împărtăşind în acelaşi timp cunoştinţele sale cu întreaga comunitate de afaceri. În 2021, a devenit prima organizaţie care a raportat diferenţele de salarizare în funcţie de mediul socio-economic şi s-a angajat să crească numărul liderilor săi din medii socio-economice scăzute la 29% până în 2030. Un sfert dintre partenerii KPMG (25%) provin acum din medii socio-economice scăzute, în creştere de la 23% anul trecut.

„Promovarea unei mai mari egalităţi sociale este provocarea societală şi economică definitorie a timpului nostru. Există în continuare o legătură dovedită între mediul social al unei persoane şi rezultatele sale educaţionale şi profesionale, iar inegalitatea socială este estimată a costa Marea Britanie 39 de miliarde de lire sterline pe an. Aceasta exacerbează nivelurile scăzute de productivitate, sănătatea mintală precară şi scade speranţa de viaţă a oamenilor”, a declarat Nik Miller, director executiv la Bridge Group.

„Progresia este unul dintre cei mai adevăraţi indicatori ai incluziunii într-o organizaţie, indiferent de toate şi de orice caracteristici de diversitate. Cercetarea efectuată de KPMG este una de pionierat şi felicităm firma pentru abordarea sa de avangardă. Cu cât putem evidenţia şi înţelege mai bine impactul mediului socio-economic, inclusiv modul în care acesta afectează progresul, cu atât mai mult putem crea rezultate mai egale pentru toţi. Talentul şi productivitatea trebuie să stea întotdeauna la baza angajărilor şi a progresului şi, cu siguranţă, să fie prioritare în faţa mediului de provenienţă”, a adăugat Nik Miller.

„Mediul socio-economic este complex şi emoţional. Ne obligă să ne confruntăm cu modul în care educaţia noastră influenţează oportunităţile la care avem acces mai târziu în viaţă. Dar, în calitate de întreprinderi, trebuie să ne aplecăm asupra acestui disconfort dacă vrem să facem progrese. Avansarea în carieră ar trebui să se bazeze pe realizarea potenţialului, şi nu pe trecutul cuiva”, a declarat Jon Holt, director executiv al KPMG în Marea Britanie.

Cercetarea a permis firmei să identifice blocajele cu care se confruntă angajaţii în diferite momente ale carierei lor şi să ia măsuri suplimentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2025: Câți ani de căsătorie trebuie să aibă soțul supraviețuitor ca să obțină pensie de urmaș

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PENSII 2025: Câți ani de căsătorie trebuie să aibă soțul supraviețuitor ca să obțină pensie de urmaș În cazul în care unul dintre soți moare, soțul supraviețuitor poate să opteze pentru încasarea unei pensii de urmaş. Însă, pentru a obţine acest drept, trebuie cumulate mai multe condiţii. CCR a stabilit foarte clar aceste criterii. Este […]

Citește mai mult

Actualitate

Guvernul pregătește o schimbare de amploare: Posibilă reformă fiscală înainte de turul al II-lea al alegerilor prezidențiale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Guvernul pregătește o schimbare de amploare: Posibilă reformă fiscală înainte de turul al II-lea al alegerilor prezidențiale La Guvern, în această perioadă, s-au pregătit mai multe variante pentru reforma fiscală, variante care sunt prezentate Comisiei Europene. Cătălin Predoiu, Premierul interimar, imediat ce vom primi undă verde din partea Comisiei, își va asuma trimiterea reformei fiscale […]

Citește mai mult

Actualitate

Vremuri grele pentru români: BNR avertizează creșteri de taxe după alegerile prezidențiale 2025

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Vremuri grele pentru români: BNR avertizează creșteri de taxe după alegerile prezidențiale 2025 Noile taxe nu vor putea fi evitate după alegerile prezidențiale. Consilierul guvernatorului BNR, Eugen Rădulescu, anunță vremuri grele pentru români. Conform acestuia, noul executiv nu va putea evita impunerea unor noi taxe din cauza deficitului bugetar foarte ridicat și care trebuie restrâns. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea