Rămâi conectat

Actualitate

Cel mai mare domeniu schiabil din România, cu peste 150 de km de pârtii, va fi realizat în Munții Făgăraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul va realiza în Munţii Făgăraş cel mai mare domeniu schiabil din România, care va cuprinde peste 150 de kilometri de pârtii, anunţă ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

El a vizitat la finele anului trecut zona Bâlea, după care s-a întâlnit cu reprezentanţii primăriilor şi operatorii turistici din ariile vizate de acest mega-proiect, care va include judeţele Sibiu, Braşov şi Argeş.

În aceste zone din Masivul Făgăraş zăpada rezistă peste 200 de zile pe an, iar realizarea acestui proiect va duce la dublarea capacităţii schiabile din România, care în prezent este de aproximativ 175 de kilometri de pârtii, afirmă Mircea Titus Dobre: „Noi discutăm pe acest domeniu schiabil de cel puţin 150 de kilometri. Deci o dublare a capacitătii de schi a României. După cum ştiţi, la ora actuală, România duce o lipsă foarte mare de infrastructură de agrement turistic. Pentru a ţine cât mai mult turiştii şi români, dar şi străini pe teritoriul României, avem nevoie de aceste investiţii în structura de agrement”

Ministrul turismului nu a spus cât ar costa sau când ar putea fi gata un astfel de proiect, dar s-a declarat optimist că în 2018 se va face primul pas prin realizarea documentaţiei tehnice.

Sursa Bizbrasov.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea