Cel mai mare domeniu schiabil din România, cu peste 150 de km de pârtii, va fi realizat în Munții Făgăraș

Guvernul va realiza în Munţii Făgăraş cel mai mare domeniu schiabil din România, care va cuprinde peste 150 de kilometri de pârtii, anunţă ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

El a vizitat la finele anului trecut zona Bâlea, după care s-a întâlnit cu reprezentanţii primăriilor şi operatorii turistici din ariile vizate de acest mega-proiect, care va include judeţele Sibiu, Braşov şi Argeş.

ELIT

În aceste zone din Masivul Făgăraş zăpada rezistă peste 200 de zile pe an, iar realizarea acestui proiect va duce la dublarea capacităţii schiabile din România, care în prezent este de aproximativ 175 de kilometri de pârtii, afirmă Mircea Titus Dobre: „Noi discutăm pe acest domeniu schiabil de cel puţin 150 de kilometri. Deci o dublare a capacitătii de schi a României. După cum ştiţi, la ora actuală, România duce o lipsă foarte mare de infrastructură de agrement turistic. Pentru a ţine cât mai mult turiştii şi români, dar şi străini pe teritoriul României, avem nevoie de aceste investiţii în structura de agrement”

Ministrul turismului nu a spus cât ar costa sau când ar putea fi gata un astfel de proiect, dar s-a declarat optimist că în 2018 se va face primul pas prin realizarea documentaţiei tehnice.

Sursa Bizbrasov.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Sima Dorin 5 ianuarie 2018 at 16:05

Este ceva deosebit. Chiar avem nevoie de asemenea proiecte.Ceea ce se doreste acum,in zona Bâlea Lac, este un proiect inceput in anul 1977 pe vremea raposatului.Proiectul nu s-a mai realizat datorita transferatii fondurilor pentru realizarea Canalului Dunare-Marea Neagra. In toamna anului 1977, au fost incepute lucratile la fundatia hotelului ” Cristal” .Un hotel de 800 de locuri cu vedere spre Valea Balii si Transfagarasan, orientare Est-Vest. Au fost turnati primii metti cubo de beton.Se vad si acum in dreapta scarilor care urca spre cruce. Ma bucur ca cineva s-a gandit sa reinceapa lucrarile. Sunt convins ca in ultimii 40 de ani tehnologia a evoluat foarte mult, iar proiectul trebuie reluat , readaptat. Am fost unul din cei care au inceput lucrarile in zona lacului Bâlea in octombrie 1977.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...