Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cei trei tineri care au violat o minoră pe un câmp din Alba, condamnaţi definitiv la închisoare cu executare: Cum s-a derulat filmul infracţiunii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cei trei tineri care au violat o minoră pe un câmp din Alba, condamnaţi definitiv la închisoare cu executare: Cum s-a derulat filmul infracţiunii

Sentinţă definitivă pentru trei tineri care au violat, în iunie 2018, o minoră, pe un câmp din comuna Daia Română. Curtea de Apel Alba Iulia a scăzut cu 2 ani pedeapsa cu închisoarea aplicată unuia dintre inculpaţi.

În sarcina celor trei tineri (Ş. Claudiu, G. Lucian şi P. Crăciunel) s-a reţinut faptul că, în data de 15 iunie 2018, după ce au consumat băuturi alcoolice în mai multe localuri din municipiul Sebeş, s-au deplasat în municipiul Alba Iulia unde tânărul de 18 ani a invitat-o pe o minoră de 17 ani, din comuna Ighiu, pe care o cunoştea, la un local public din oraş.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Împreună cu ceilalţi doi tineri au consumat băuturi alcoolice, după care minora le-ar fi cerut să o ducă acasă însă ei au chemat un taxi cu care au dus-o pe o păşune din comuna Daia Română. Acolo, minora ar fi întreţinut, de bună voie, raporturi sexuale cu unul dintre cei trei tineri, după care ar fi fost violată de ceilalţi doi. Ulterior, minora ar fi încercat să-şi sune mama însă ar fi fost agresată de unul dintre aceştia, iar un altul i-a sustras telefoanele mobile şi a ameninţat-o cu acte de violenţă în cazul în care va reclama faptele.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit să recupereze telefoanele victimei. Infracţiunile au fost descoperite după şase zile, inculpaţii fiind reţinuţi, iar, ulterior, arestaţi preventiv. În prezent, cei trei sunt judecaţi cu măsura controlului judiciar. Inculpatul major, G. Lucian, a fost condamnat, în final, la 5 ani şi 3 luni de închisoare pentru viol şi lovire, acesta fiind cel care a agresat-o pe tânără. În cazul inculpatului Ş. Claudiu, instanţa a decis să aplice măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 3 ani pentru comiterea infracţiunii de viol.

Pentru P. Crăciunel, justiţia a decis măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 2 ani. De asemenea, instanţa i-a obigat pe cei trei, în solidar, să plătească victimei suma de 45.000 lei cu titlu de daune morale. Sentinţa definitivă a fost pronunţată pe data de 27 noiembrie 2019.

Poliţiştii din Sebeş au pus în executare miercuri, 27 noiembrie 2019, cele trei mandate de arestare emise, în aceeaşi zi, de Judecătoria Sebeş. Primul mandat l-a vizat pe tânărul de 24 de ani, din comuna Roşia de Secaş condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 5 ani şi 3 luni închisoare, pentru viol şi lovire sau alte violenţe. Celelalte două mandate i-au vizat pe ceilalţi doi tineri, de 16 şi 19 ani, din comuna Roşia de Secaş, faţă de care instanţa de judecată a dispus internarea într-un centru de detenţie, pentru o perioadă de 2, respectiv 3 ani, pentru viol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea