Ziarul Unirea

Cei trei bărbaţi din Baia de Arieş care au furat şinele Mocăniţei au fost reţinuţi de Poliţie

Tronsonul de cale ferată îngustă Baia de Arieş – Abrud este înscris pe  Lista Monumentelor Istorice din România. Prejudiciul stabilit la valoarea de 7.299 de lei a fost recuperat în totalitate

Joi 12 ianuarie, P.C., de 32 de ani G.D., de 41 de ani şi T.S., de 25 de ani, toţi din oraşul Baia de Arieş, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat de către poliţiştii din Baia de Arieş, au fost reţinuţi pentru o perioada de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă.

ELIT

Cei 3 bărbaţi sunt cercetaţi penal, pentru că în dimineaţa zilei de 10 ianuarie au sustras din locul numit Podul Vechi, de pe tronsonul de cale ferată îngustă Baia de Arieş – Abrud, în prezent nefuncţional, 14 bucăţi de şină de cale ferată – în total 35 de metri, pe care au transportat-o cu o autoutilitară, la un centru de colectare a fierului vechi.

Prejudiciul cauzat prin fapta celor 3 a fost stabilit, de către societatea care administrează calea ferată, la valoarea de 7.299 lei şi a fost recuperate integral.

Tronsonul de cale ferată îngustă Baia de Arieş – Abrud face parte din Ansamblul de cale ferată îngustă Turda – Abrud  şi se află în administrarea Societăţii de Administrare Active Feroviare S.A. – Agenţia Teritorială Timişoara, fiind înscris în cadrul Listei Monumentelor Istorice din România.

Calea ferată îngustă care traversează o parte din munţii Apuseni între oraşele Turda şi Abrud a fost construită între anii 1910-1912. A fost numită “Mocăniţă” datorită faptului că localnicii din zona respectivă sunt cunoscuţi şi sub numele de “mocani”. (B.P.)

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136