Cei mai valoroşi elevi şi profesori din Alba, premiaţi la “Gala Performerilor” de Consiliul Judeţean


Consiliul Judeţean Alba organizează, pentru al doilea an consecutiv, Gala Performerilor din judeţul Alba, eveniment în cadrul căruia vor fi premiaţi cei mai valoroşi elevi şi cele mai bune cadre didactice din judeţ.

Gala se va desfăşura duminică, 16 decembrie, de la ora 17.00 la sala Ball Room a Alba Mall. Vor fi recompensaţi cu diplome şi premii în valoare totală de cincizeci de mii de lei peste 300 de elevi şi cadre didactice care s-au remarcat prin rezultatele obţinute în cursul anului şcolar 2011-2012.

„Pentru al doilea an consecutiv premiem în cadrul acestei gale toţi elevii din clasele IV-XII din judeţ care s-au remarcat prin rezultatele obţinute la învăţătură, reuşind prin efortul lor să câştige locul I la etapa judeţeană a olimpiadelor şcolare sau locurile I, II şi III la etapel naţionale ale olimpiadelor şcolare. Alături de elevi, sunt premiate şi cadrele didactice care i-au îndrumat şi i-au ajutat să obţină aceste rezultate.” – a spus domnul Ion Dumitrel, Preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

În cadrul aceluiaşi eveniment este organizată şi premierea în cadrul proiectului Şcoala de nota 10, proiect educaţional realizat în premieră de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba sub forma unei competiţii între unităţile de învăţământ din judeţ.

La acest proiect au participat circa 60% din unităţile de învăţămând din judeţ, duminică urmând a fi premiate atât şcolile, cât şi profesorii şi elevii care au contribuit la obţinerea unor rezultate deosebite în educaţie. Astfel, la categoria unităţi de învăţământ, vor fi premiate cele mai bune unităţi din ciclurile preşcolar şi gimnazial, din mediul rural şi din mediul urban, precum şi cel mai bun liceu. La categoria ce mai bun cadru didactic se vor acorda premii pentru ciclurile preşcolar, primar şi gimnazial, mediul rural şi urban, precum şi premiul pentru cel mai bun cadru didactic de liceu. Aceleaşi categorii de premii se vor acord şi pentru cel mai bun elev.

Evaluarea în cadrul proiectului s-a făcut după o grilă foarte complexă, şcolile înscriindu-se benevol. Detalii privind mecanismul concursului şi grilele de evaluare pot fi găsite pe site-ul proiectului scoalade10.ro Valoarea totală a premiilor acordate în cadrul proiectului Şcoala de nota 10 se ridică la suma de două sute de mii de lei, iar valoarea celui mai mare premiu este de cincisprezece mii de lei.

,