Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ceaiul care vă ajută să luptați cu răceală: Planta, utilizată cu succes împotriva tusei și a febrei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ceaiul care vă ajută să luptați cu răceală: Planta, utilizată cu succes împotriva tusei și a febrei

Cimbrul (Satureja hortensis L.) numit și cimbru de grădină sau cimbru bun, este o plantă renumită pentru proprietățile sale antifungice, fiind utilizat cu succes împotriva tusei, răcelii și a febrei. Mai mult, fiind bogat în vitamine și minerale acestea este folosit și pentru ameliorarea tulburărilor gastro-intestinale, durerilor de cap, combate astenia de primăvara și diminuează nivelul stresului din corp, arată Exquis.ro.

Cimbrul este un veritabil antiinflamator de aceea, dacă sunt aplicate comprese cu ceai călduț pe zona afectată, acesta poate ameliora entorsele, luxațiile, întinderile musculare.

Are efect antifungic, fiind folosit cu succes în cazul infecțiilor localizate în rinichi sau în vezica urinară. De asemenea, este bun și în cazul eczemelor care apar pe piele.

Ceaiul de cimbru poate ameliora durerile de stomac, arsurile, indigestia și sindromul de colon iritabil. Sunt studii care arată că cimbrul contribuie la creșterea imunității, dar este și un real adjuvant împotriva infecțiilor intestinale. Consumul de ceai de cimbru poate îmbunătăți și funcționarea ficatului și a rinichilor la cote optime.

Sunt studii care au arătat că acesta conține uleiuri volatile ca timol și carvacol eficiente în tratarea infecțiile fungice. În plus, o mulțime de paste de dinți conțin aceste ingrediente precum și apa de gură deoarece ele au rolul de a proteja împotriva gingivitei dar combat și placa bacteriană. Totodată, ceaiul de cimbru conține vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Mai exact cimbrul conține vitaminele A, C, B dar și fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, zinc. Având fibre dietetice acesta poate contribui la buna funcționare a sistemului digestiv. Mai mult, fibrele sunt esențiale pentru reducerea colesterolului rău – LDL și stimulează creșterea celui bun – HDL. Nu în ultimul rând, fibrele sunt un important prebiotic care contribuie la menținerea florei intestinale.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cum urăm ”Crăciun fericit” în toate limbile europene: Cel mai des folosit mesaj de sărbători pentru cei dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum urăm ”Crăciun fericit” în toate limbile europene: Cel mai des folosit mesaj de sărbători pentru cei dragi Doar o singură zi ne mai desparte de sărbătoarea Crăciunului, iar mulți dintre cei care vor sărbători nu sunt întotdeauna aproape de cei dragi. Centrul InfoCons a făcut o listă cu urarea „Crăciun fericit” scrisă în toate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea