Rămâi conectat

Actualitate

Cea mai lungă AUTOSTRADĂ din lume a fost construită în mai puțin de ZECE ANI. Câti kilometri are aceasta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cea mai lungă AUTOSTRADĂ din lume a fost construită în mai puțin de ZECE ANI. Câti kilometri are aceasta

Cea mai lungă autostradă din lume a fost deschisă în totalitate traficului miercuri, 30 iunie, din cei 2.800 de kilometri 500 de kilometri traversând deşertul.

Autostrada Beijing – Urumqi a fost recent finalizată şi uneşte capitala regiunii autonome Xinjiang Uygur din nord-vestul Chinei prin deşertul Gobi şi peste munţi.

Pe 30 iunie, ultima secţiune a autostrăzii Beijing-Xinjiang, de 2.822 de kilometri, s-a deschis traficului, făcând ruta pe deplin operaţională, scrie China Daily

Drumul trece prin şase regiuni la nivel provincial: Beijing, provinciile Hebei, Shanxi şi Gansu şi regiunile autonome Mongolia Interioară şi Xinjiang Uygur.

Potrivit Ministerului chinez al Transporturilor, este a doua autostradă care leagă regiunea autonomă de alte părţi ale Chinei şi reduce distanţa de conducere între Urumqi şi Beijing cu 1.300 km, făcându-l cel mai rapid pasaj rutier din partea de nord-vest, nord şi nord-est. al ţării.

Traseul, numerotat G7, este una dintre cele şapte autostrăzi naţionale care leagă Beijingul de alte oraşe importante în cadrul planului naţional de autostrăzi.

Secţiunea de la Beijing s-a deschis traficului în 2014, în timp ce secţiunea Linbai din Xinjiang şi Mongolia Interioară a fost deschisă în 2017. Construcţia a început pe ultima secţiune din Xinjiang în 2019.

Va fi una dintre cele mai rapide dintre mai multe legături continentale rutiere şi feroviare eurasiatice existente şi îşi are terminalul estic în Tianjin şi terminalul vestic în Rotterdam, Olanda.

Se preconizează că G7 va spori considerabil comunicarea şi va spori dezvoltarea socială şi economică între Xinjiang şi alte părţi ale Chinei, jucând în acelaşi timp un rol important în Iniţiativa Centurii şi Drumurilor şi în Planul de Dezvoltare Vestică, potrivit ministerului.

Este, de asemenea, cea mai convenabilă rută de la portul uscat Khorgas din Xinjiang până la portul de coastă Tianjin al Mării Galbene.

Este prima autostradă care traversează judeţul autonom Barkol Kazak din Xinjiang şi judeţul Yiwu, făcând călătoria în şi în afara acestor zone mai convenabilă şi aducând mai multe oportunităţi de afaceri oamenilor locali.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea