Rămâi conectat

Actualitate

Ce trebuie să mâncăm în această perioadă pentru a slăbi. Alimentul din România care face minuni pentru sănătate și pentru siluetă

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Ce trebuie să mâncăm în această perioadă pentru a slăbi. Alimentul din România care face minuni pentru sănătate și pentru siluetă

Cori Grămescu, nutriționist, antrenor de fitness și life coach, în cadrul interviului acordat pentru Spectacola.ro, a dezvăluit ce trebuie să mâncăm în această perioadă pentru a slăbi.

A dat cantitățile exacte de legume, fructe, proteine, dar și grăsimi sănătoase. Aceasta subliniază că deși perioada de toamnă-iarnă este, de obicei, ignorată de către cei care vor să aibă o siluetă de invidiat… vara, aceasta este o perioadă foarte bună pentru a slăbi datorită produselor de sezon gustoase și benefice de inclus în dietă. Astfel, dieta va fi mai simplu de ținut. Unde mai punem că nu va fi ”condimentată” cu stresul că ”trebuie” să slăbim.

”Avem nevoie și de grăsimi sănătoase, eu le recomand clientelor mele să consume grăsimi în starea lor naturală, neprocesată, iar cea mai bună sursă o reprezintă nucile și semințele crude.” a mai spus Cori Grămescu, în cadrul emisiunii.

Făcând o mică paranteză, turiștii care revin în Grecia, de multe ori, la persoane cunoscute, la care au mai stat cazați și care le-au devenit prieteni de familie, știu că nucile românești se numără printre cadourile foarte apreciate de greci.

Despre nuci a vorbit și Cori Grămescu, în cadrul interviului: „Menționez cu precădere nucile românești, care sunt foarte bogate în grăsimi sănătoase și-n minerale și care, spre deosebire de caju sau de migdale, foarte populare în supermarket-uri, nu sunt preparate termic.

Caju-ul și migdalele, ca să poată fi extrase din coaja lor, sunt preparate termic. Prin expunerea la temperatură ridicată, grăsimile sănătoase pentru care merită să mâncăm nuci se denaturează și, din păcate, beneficitatea lor nutrițională scade destul de mult, așa că eu le orientez pe clientele mele către alune de pădure, nuci, deci produse locale mult mai benefice din punct de vedere nutrițional”.

O altă sursă foarte bună de grăsime sănătoasă este avocado care, în această perioadă, este în sezon și nu are nici prețuri piperate. Peștele oceanic sau peștele de apă sărată de captură reprezintă, de asemenea, o sursă foarte bună de OMEGA-3, care ne ajută nu doar pentru sistemul imunitar și nervos, ci are efecte comparabile cu medicația anti-colesterol, a subliniat Cori Grămescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea