Ce trebuie să mâncăm în această perioadă pentru a slăbi. Alimentul din România care face minuni pentru sănătate și pentru siluetă
Ce trebuie să mâncăm în această perioadă pentru a slăbi. Alimentul din România care face minuni pentru sănătate și pentru siluetă
Cori Grămescu, nutriționist, antrenor de fitness și life coach, în cadrul interviului acordat pentru Spectacola.ro, a dezvăluit ce trebuie să mâncăm în această perioadă pentru a slăbi.
A dat cantitățile exacte de legume, fructe, proteine, dar și grăsimi sănătoase. Aceasta subliniază că deși perioada de toamnă-iarnă este, de obicei, ignorată de către cei care vor să aibă o siluetă de invidiat… vara, aceasta este o perioadă foarte bună pentru a slăbi datorită produselor de sezon gustoase și benefice de inclus în dietă. Astfel, dieta va fi mai simplu de ținut. Unde mai punem că nu va fi ”condimentată” cu stresul că ”trebuie” să slăbim.
”Avem nevoie și de grăsimi sănătoase, eu le recomand clientelor mele să consume grăsimi în starea lor naturală, neprocesată, iar cea mai bună sursă o reprezintă nucile și semințele crude.” a mai spus Cori Grămescu, în cadrul emisiunii.
Făcând o mică paranteză, turiștii care revin în Grecia, de multe ori, la persoane cunoscute, la care au mai stat cazați și care le-au devenit prieteni de familie, știu că nucile românești se numără printre cadourile foarte apreciate de greci.
Despre nuci a vorbit și Cori Grămescu, în cadrul interviului: „Menționez cu precădere nucile românești, care sunt foarte bogate în grăsimi sănătoase și-n minerale și care, spre deosebire de caju sau de migdale, foarte populare în supermarket-uri, nu sunt preparate termic.
Caju-ul și migdalele, ca să poată fi extrase din coaja lor, sunt preparate termic. Prin expunerea la temperatură ridicată, grăsimile sănătoase pentru care merită să mâncăm nuci se denaturează și, din păcate, beneficitatea lor nutrițională scade destul de mult, așa că eu le orientez pe clientele mele către alune de pădure, nuci, deci produse locale mult mai benefice din punct de vedere nutrițional”.
O altă sursă foarte bună de grăsime sănătoasă este avocado care, în această perioadă, este în sezon și nu are nici prețuri piperate. Peștele oceanic sau peștele de apă sărată de captură reprezintă, de asemenea, o sursă foarte bună de OMEGA-3, care ne ajută nu doar pentru sistemul imunitar și nervos, ci are efecte comparabile cu medicația anti-colesterol, a subliniat Cori Grămescu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Compozitorul Eugen Doga a încetat din viață la 88 de ani: Legături cu Alba Iulia și Zlatna
Compozitorul Eugen Doga a încetat din viață la 88 de ani: Legături cu Alba Iulia și Zlatna Compozitorul şi academicianul Eugen Doga a încetat din viaţă, marți, 3 iunie, la vârsta de 88 de ani. Anunţul a fost făcut de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, printr-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de Facebook. Eugen […]
Legea care schimbă radical industria jocurilor de noroc avansează în Parlament: Buton de autoexcludere pentru jucători
Legea care schimbă radical industria jocurilor de noroc avansează în Parlament: Buton de autoexcludere pentru jucători Comisia juridică ar putea decide să acorde, marţi, 3 iunie 2025, raport propunerii legislative a USR prin care Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) este obligat să aibă pe site un buton de autoexcludere pentru cei care vor […]
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, apel de proiecte de peste 111 milioane euro în sprijinul persoanelor cu dizabilități
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, apel de proiecte de peste 111 milioane euro în sprijinul persoanelor cu dizabilități Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a iniţiat două apeluri de proiecte, cu o valoare totală ce depăşeşte 111 milioane de euro, pentru a oferi sprijin persoanelor cu dizabilităţi. Acestea vizează dezvoltarea serviciilor specializate pentru copiii cu […]