Ce trebuie să mâncăm în această perioadă pentru a slăbi. Alimentul din România care face minuni pentru sănătate și pentru siluetă
Ce trebuie să mâncăm în această perioadă pentru a slăbi. Alimentul din România care face minuni pentru sănătate și pentru siluetă
Cori Grămescu, nutriționist, antrenor de fitness și life coach, în cadrul interviului acordat pentru Spectacola.ro, a dezvăluit ce trebuie să mâncăm în această perioadă pentru a slăbi.
A dat cantitățile exacte de legume, fructe, proteine, dar și grăsimi sănătoase. Aceasta subliniază că deși perioada de toamnă-iarnă este, de obicei, ignorată de către cei care vor să aibă o siluetă de invidiat… vara, aceasta este o perioadă foarte bună pentru a slăbi datorită produselor de sezon gustoase și benefice de inclus în dietă. Astfel, dieta va fi mai simplu de ținut. Unde mai punem că nu va fi ”condimentată” cu stresul că ”trebuie” să slăbim.
”Avem nevoie și de grăsimi sănătoase, eu le recomand clientelor mele să consume grăsimi în starea lor naturală, neprocesată, iar cea mai bună sursă o reprezintă nucile și semințele crude.” a mai spus Cori Grămescu, în cadrul emisiunii.
Făcând o mică paranteză, turiștii care revin în Grecia, de multe ori, la persoane cunoscute, la care au mai stat cazați și care le-au devenit prieteni de familie, știu că nucile românești se numără printre cadourile foarte apreciate de greci.
Despre nuci a vorbit și Cori Grămescu, în cadrul interviului: „Menționez cu precădere nucile românești, care sunt foarte bogate în grăsimi sănătoase și-n minerale și care, spre deosebire de caju sau de migdale, foarte populare în supermarket-uri, nu sunt preparate termic.
Caju-ul și migdalele, ca să poată fi extrase din coaja lor, sunt preparate termic. Prin expunerea la temperatură ridicată, grăsimile sănătoase pentru care merită să mâncăm nuci se denaturează și, din păcate, beneficitatea lor nutrițională scade destul de mult, așa că eu le orientez pe clientele mele către alune de pădure, nuci, deci produse locale mult mai benefice din punct de vedere nutrițional”.
O altă sursă foarte bună de grăsime sănătoasă este avocado care, în această perioadă, este în sezon și nu are nici prețuri piperate. Peștele oceanic sau peștele de apă sărată de captură reprezintă, de asemenea, o sursă foarte bună de OMEGA-3, care ne ajută nu doar pentru sistemul imunitar și nervos, ci are efecte comparabile cu medicația anti-colesterol, a subliniat Cori Grămescu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
![](https://ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2023/12/ziarulunirea.jpg)
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni
Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis vineri, 26 iulie, prognoza meteo pentru intervalul 29 iulie – 26 august 2024. Potrivit specialiștilor, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 5 zile
Metalurgistul Cugir, în cantonament centralizat, noutăți sub comanda lui Itu: Cunțan, Drîngă și Chițimia
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
25 iulie – Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu
-
Actualitateacum 3 zile
Cât de mult alcool consumau românii acum 150 de ani: Ţăranii dădeau vin şi ţuică până şi copiilor mici
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
22 iulie 1946: A fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)