Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce spune un fost dascăl din Alba despre greva profesorilor: Aș susține-o, dacă i-aș vedea că strigă alături de „Vrem salarii mai mari!” și „Școli utile pentru copii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce spune un fost dascăl din Alba despre greva profesorilor: Aș susține-o, dacă i-aș vedea că strigă alături de „Vrem salarii mai mari!” și „Școli utile pentru copii”

Este grevă generală în școlile din România, prima după 18 ani. Luni 22 mai, sindicatele din educație au oprit cursurile, după ce la negocierile de duminică cu Guvernul nu s-a ajuns la nici o înțelegere.

Citește și: GREVA profesorilor din România: Sindicatele din Educație REFUZĂ oferta Guvernului. Protestele continuă

Reacțiile nu au întârziat să apară, dar orice propunere din partea Guvernului a fost respinsă categoric de profesori.

Nu toată lumea susține însă greva din învățământ sau ar susține-o, dar în alte condiții. Este și cazul unui fost dascăl din Alba, care a părăsit sistemul în urmă cu ceva ani, nu din motive financiare, ci pentru mentalitatea putredă și faptul că nu a putut schimba nimic pentru binele elevilor.

”Era 2007… debutant în sistemul de învățământ. Pe primul fluturaș scria jos mai îngroșat 495 net. Mult, putin… habar nu știam. Eram ocupată cum să mă pregătesc pentru cei mici, cum să le fac activități interesante, cum să-i ajut să se dezvolte, etc. Erau curioase colegele mai în etate, una chiar a concluzionat:

– Vai, tu fată dragă, ăsta-i bun de șters la qur!

Citește și: GREVA profesorilor din ALBA și din țară: Încep inspectoratele județene să ceară suspendarea contractelor de muncă pentru profesorii greviști? Situația din județul nostru

Probabil așa își ștergea și dânsa saliva din colțul gurii, când mai ațipea pe la ore…

În anii ce au urmat ( la stat) m-am frustrat că nu pot să schimb nimic. La curriculum, în metodologii, în educația incluzivă, în abordarea actului educațional. Per total discuțiile între cadre erau despre vacanțe, salarii, program, sporuri, cercuri, comisii, hârtii. DA. DA. Un mare DA. Am întâlnit și oameni dedicați, dar puțini în comparație cu cei care ” Bună ziua. Conspectați.”

Sietemul e o scândură putredă, iar cariile sunt reprezentate de proasta resursă umană, de sus până jos. Unde mai sunt cei buni și dedicați? Supraviețuiesc. De dragul copiilor și al meseriei.

Aș susține o grevă a dascălilor dacă i-aș vedea că strigă alături de „Vrem salarii mai mari!” și ” Școli utile pentru copii”.

Noi, societatea întreagă, suntem responsabili pentru degradarea educației… Atunci când ne vom asuma în masă asta, putem discuta despre un pas de furnică în educație. Până atunci… generații de copii vor plăti proasta abordare”, a scris fostul dascăl pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea