Rămâi conectat

Economie

Ce spun specialiștii Jidvei despre perioada de acumulare a zaharurilor în struguri

Andreea Ștefan

Publicat

în

Luna august aduce cu ea struguri în pârgă și noi lucrări specifice în vie. În viile noastre, care se întind pe o suprafață de 2.500 de hectare, strugurii se apropie de faza de pârgă, o etapă extrem de importantă pentru acumularea zaharurilor.

Potrivit estimărilor specialiștilor noștri privind producția, anul acesta ne vom bucura de o recoltă mai bogată decât cea de anul trecut. Au contribuit la acest lucru ploile venite la timp, dar și grija pentru lucrările specifice efectuate în vie, programate de la începutul anului până la cules.

„Ne pregătim pentru o etapă foarte importantă a ciclului culturii viței-de-vie, faza de pârgă. În această perioadă ne bucurăm, după cum se poate observa, de mult soare, care ajută la acumularea zaharurilor în bobul de strugure. Avem struguri sănătoși, iar din punctul de vedere al recoltei și al randamentului viei, anul acesta este mai bun decât cel precedent”, a declarat ing. Marin Cucură, director tehnic Jidvei.

Când începe recoltatul?

Perioada care urmează este esențială în stabilirea datei la care va începe recoltatul. Specialiștii Jidvei monitorizează în permanență nivelul de zahăr și aciditate acumulate în struguri, iar când acestea ating pragul optim de calitate, procesul de recoltare poate începe. După analizele efectuate în permanență, se va putea stabili cu exactitate ziua în care va începe campania de recoltare a acestui an.

Conform estimărilor, anul acesta se va recolta o medie de 10 tone la hectar, iar culesul va începe după 5 septembrie.

Recoltarea va începe cu Feteasca Regală, un soi autohton care acoperă o suprafață de peste 700 de hectare din plantațiile de viță-de-vie ale Jidvei. Peste 1.000 de oameni sunt implicați în fiecare an în campania de recoltare, munca lor fiind completată de operațiuni care se efectuează mecanizat cu mașini de recoltat de ultimă generație.

Mustul de Jidvei – un produs local, accesibil în 15 județe din țară și în București

Imediat după cules, mustul proaspăt este pregătit pentru a fi livrat persoanelor care au plasat comanda în cadrul campaniei „Must de la Jidvei”, aflată deja în cel de-al șaselea an de implementare. Mustul comandat este livrat în județele vizate, oferindu-le gospodarilor posibilitatea de a-și produce propriul vin de casă din sortimentele: Fetească Regală cu Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc și Roze.

Având în vedere contextul actual, toate comenzile vor fi preluate din puncte fixe de distribuție din localitățile vizate, în timp ce comenzile de 1.000 de kg vor fi livrate, la adresa de livrare precizată de cumpărător în comandă.

Mustul de Jidvei este un produs local apreciat de o comunitate de peste 8.000 de persoane. Cei care comandă mustul de la Jidvei beneficiază de anumite bonificații  menționate pe www.mustdejidvei.ro, precum și de sfaturi de vinificație oferite de specialiștii Jidvei.

Anul acesta, mustul de Jidvei este livrat în localitățile din județele Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina), Gorj, Dâmbovița, Neamț și București.

Prețul unui kilogram de must Fetească Regală cu Muscat Ottonel sau Sauvignon Blanc este de 4,5 lei (TVA inclus), iar mustul roze poate fi achiziționat la prețul de 5 lei kilogramul (TVA inclus).

Comenzile pentru must se realizează prin completarea formularului de comandă de pe site-ul www.mustdejidvei.ro sau telefonic la numărul 0755.70.60.00 (apel cu tarif normal).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă pentru începerea proiectului – „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Municipiului Blaj prin intermediul unui parc fotovoltaic”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă Comunicat de presă pentru începerea proiectului Denumirea proiectului: „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Municipiului Blaj prin intermediul unui parc fotovoltaic” Valoarea totală a proiectului: 6.429.513,58 lei cu TVA Valoarea finanțată prin Fondul pentru Modernizare: 5.850.741,92 lei cu TVA Valoarea contribuției proprii: 578.771,66 lei cu TVA Numele […]

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă – Stadiul lucrărilor pentru extinderea și reabilitarea Aducțiunilor SZA Apuseni

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă ContractuI de lucrări AB3 – CL3 – „Extindere si reabilitare aductiuni SZA Apuseni” face parte din proiectul regional „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzată în judetul Alba, 2014-2020″, SMIS 319094, cofinantat prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020 si Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Contractul are o valoare de 73.794.644,04 leí […]

Citește mai mult

Economie

Contribuția ADR Centru la dezvoltarea județului Alba: Fonduri nerambursabile de aproape 3 miliarde de lei au susținut creșterea calității vieții cetățenilor

Lucian Daramus

Publicat

în

Contribuția ADR Centru la dezvoltarea județului Alba: Fonduri nerambursabile de aproape 3 miliarde de lei au susținut creșterea calității vieții cetățenilor – Interviu cu domnul Simion Crețu, Director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru – – Stimate domnule director general, știm că în această perioadă implementați un foarte important Program pentru dezvoltare regională. Care […]

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă: Stadiul lucrărilor pentru reabilitarea aducțiunii Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă ContractuI de lucrări AB3- CL1 -„Reabilitare aductiune SP Galda -Teius- Aiud -Ocna Mures” este parte din proiectul regional „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apä uzatä in judetul Alba, 2014-2020″, SMIS 319094, cofinantat prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020 si Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Contractul are o valoare de 71.871.788,26 lei […]

Citește mai mult

Economie

Cea mai veche fabrică din România a intrat, oficial, în FALIMENT: A fost fondată în iulie 1771 şi este una din cele mai vechi din Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cea mai veche fabrică din România a intrat, oficial, în FALIMENT: A fost fondată în iulie 1771 şi este una din cele mai vechi din Europa UCM Reşiţa, cea mai veche fabrică din România, care fabrică hidroagregate şi echipamente hidromecanice, a intrat în faliment, a decis Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă, se arată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea