Rămâi conectat

Actualitate

Ce se va întâmpla, în școli, în cazul îmbolnăvirii cadrelor didactice cu COVID-19: 4 SCENARII prevăzute de Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit Ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, publicat în Monitorul Oficial și intrat în vigoare de la 1 septembrie, la apariția cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice școlile au obligația să aplice 4 scenarii.

Documentul care prevede aceste scenarii este “Ordinul nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2″.

Profesorii care sunt confirmați cu COVID-19 anunță mai întâi conducerea școlii, care sesizează Direcția de Sănătate Publică. Apoi are loc ancheta epidemiologică, potrivit documentului citat.

“În cazul apariției de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ, care va informa DSP/DSPMB despre eveniment. DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică și va analiza situația în unitatea de învățământ împreună cu directorul unității, astfel:

Scenariul 1: În cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă (de exemplu, învățător/profesor care a avut o singură oră) și nu a venit în contact cu alte cadre didactice din școală se vor suspenda cursurile de la clasa respectivă;

Scenariul 2: În cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă (de exemplu, învățător/profesor care a avut o singură oră) și a venit în contact cu alte cadre didactice din școală (cadrele didactice dintr-unul dintre schimburi, în școlile cu mai multe schimburi de predare), se vor suspenda cursurile de la clasa respectivă și vor fi izolate la domiciliu cadrele didactice cu care acesta a venit în contact.

Scenariul 3: În cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase și nu a venit în contact cu alte cadre didactice din școală (de exemplu, profesor de sport) sau numărul cadrelor didactice a fost mic (cadrele didactice dintr-unul dintre schimburi, în școlile cu mai multe schimburi de predare) se vor suspenda cursurile la clasele cu care acesta a venit în contact și, în funcție de caz, vor fi izolate la domiciliu cadrele didactice cu care acesta a venit în contact.

Scenariul 4: În cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase și a venit în contact cu multe cadre didactice (cadrele didactice din toate schimburile, în școlile cu mai multe schimburi de predare) se vor suspenda cursurile întregii unități de învățământ.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Temperaturi de 0 grade Celsius la începutul toamnei: Cum va fi vremea până în 30 septembrie. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni

Bera Larisa

Publicat

în

Temperaturi de 0 grade Celsius la începutul toamnei: Cum va fi vremea până în 30 septembrie. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Iarna își face simțită prezența încă de la începutul toamnei. Temperaturile au scăzut simțitor la Miercurea Ciuc, sâmbătă noaptea, fiind înregistrată cea mai mică valoarea din această toamnă, respectiv 1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea