Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce se întâmplă când intră o femeie în altarul bisericii. De ce există această interdicție în religie?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce se întâmplă când intră o femeie în altarul bisericii. De ce există această interdicție în religie?

Ce se întâmplă când intră o femeie în altarul bisericii. De ce a apărut această interdiciție în realitate și ce știm despre ea.

Ce se întâmplă când intră o femeie în altarul bisericii

Este complet interzis ca o femeie să intre în altar, lucru bine știut. Preoții spun că nu este o discriminare, pentru că sunt și unele excepții în care femeile chiar pot să intre.

Femeile pot să intre în biserică atunci când sfințit un nou altar. De altfel, la acest eveniment poate participa orice creștin, ba chiar este chemată de preoți să participe la eveniment.

A doua situație în care și femeile pot să intre în altar este la mănăstirile de maici. Călugărițele pot să intre în altar ca să ajute preoții la slujbe, spun canoanele bisericești. Și la parohie anumiți bărbați ajută preoții să aibă loc slujba, iar același este cazul și pentru măicuțe, care sunt miresele lui Hristos.

Singurul lucru care se întâmplă când o femeie intră în altarul bisericii este că ea însăși se poate simți o creștină specială, pentru că nu toate au ocazia să facă acest lucru.

De ce nu poate intra femeia în altar

Explicația bisericii referitoare la acest lucru este una simplă. Rostul femeii nu este acolo, așa că nu are ce să caute în altarul bisericii.

Dar creștinismul nu este misogin, mai susțin preoții, și nici nu le discriminează pe femei. „Canoanele nu permit intrarea femeii în altar dintr-un singur motiv: ea nu poate fi „preotul” familiei şi nici al societăţii”, scrie Doxologia.

Discuțiile despre intrarea femeii în altar au început odată cu dorința unor femei de a deveni preoți. Acest lucru nu poate fi cu putință, mai spun preoții.

Doar bărbații sunt cei care pot fi hirotoniți. Biserica compară dorința femeii de a deveni preot cu imposibilitatea de a naște pentru bărbat.

„O situaţie pe care Ortodoxia o consideră incompatibilă cu rostul şi poziţia femeii în creaţie. Tot aşa de incompatibil ar fi să cerem bărbaţilor să nască”, mai arată Doxologia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea