Ce se întâmplă când intră o femeie în altarul bisericii. De ce există această interdicție în religie?
Ce se întâmplă când intră o femeie în altarul bisericii. De ce există această interdicție în religie?
Ce se întâmplă când intră o femeie în altarul bisericii. De ce a apărut această interdiciție în realitate și ce știm despre ea.
Ce se întâmplă când intră o femeie în altarul bisericii
Este complet interzis ca o femeie să intre în altar, lucru bine știut. Preoții spun că nu este o discriminare, pentru că sunt și unele excepții în care femeile chiar pot să intre.
Femeile pot să intre în biserică atunci când sfințit un nou altar. De altfel, la acest eveniment poate participa orice creștin, ba chiar este chemată de preoți să participe la eveniment.
A doua situație în care și femeile pot să intre în altar este la mănăstirile de maici. Călugărițele pot să intre în altar ca să ajute preoții la slujbe, spun canoanele bisericești. Și la parohie anumiți bărbați ajută preoții să aibă loc slujba, iar același este cazul și pentru măicuțe, care sunt miresele lui Hristos.
Singurul lucru care se întâmplă când o femeie intră în altarul bisericii este că ea însăși se poate simți o creștină specială, pentru că nu toate au ocazia să facă acest lucru.
De ce nu poate intra femeia în altar
Explicația bisericii referitoare la acest lucru este una simplă. Rostul femeii nu este acolo, așa că nu are ce să caute în altarul bisericii.
Dar creștinismul nu este misogin, mai susțin preoții, și nici nu le discriminează pe femei. „Canoanele nu permit intrarea femeii în altar dintr-un singur motiv: ea nu poate fi „preotul” familiei şi nici al societăţii”, scrie Doxologia.
Discuțiile despre intrarea femeii în altar au început odată cu dorința unor femei de a deveni preoți. Acest lucru nu poate fi cu putință, mai spun preoții.
Doar bărbații sunt cei care pot fi hirotoniți. Biserica compară dorința femeii de a deveni preot cu imposibilitatea de a naște pentru bărbat.
„O situaţie pe care Ortodoxia o consideră incompatibilă cu rostul şi poziţia femeii în creaţie. Tot aşa de incompatibil ar fi să cerem bărbaţilor să nască”, mai arată Doxologia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan