Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba prins la volan aproape în comă alcoolică. Alcoolemia URIAȘĂ putea să îi fie fatală

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba prins la volan aproape în comă alcoolică. Alcoolemia URIAȘĂ putea să îi fie fatală

Un bărbat din Alba care  s-a urcat la volan după ce a consumat cel puţin doi litri de vin și a fost depistat de polițiștii rutieri circulând cu maşina pe străzile unei comune din judeţ. Alcooltestul făcut de oamenii legii a arătat că avea o alcoolemie uriaşă.

I. S. a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În actul de sesizare, s-a reţinut că la data de data de 27 ianuarie 2021, a fost oprit pentru control pe o stradă din comuna Bucerdea Grânoasă.

Întrucât emana halenă alcoolica, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la Spitalul municipal Blaj, unde, i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Rezultatul buletinului de analiză toxicologică a fost de 4,62 g/l alcool în sânge pentru prima probă şi de 4,35 g/l alcool în sânge pentru a doua probă. Alcoolemia uriaşă era practic echivalentă cu coma alcoolică.

Trimis în judecată, bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani. Bărbatul a spus că înainte de a se urca la volan a consumat vin.

”Fapta a fost de natură să pună în pericol siguranţa traficului rutier, această concluzie rezultând din alcoolemia extrem de ridicată şi starea fizică a inculpatului.Instanţa reţine că aceasta era în vârstă de 43 de ani la data săvârşirii infracţiunii, este integrat în societate şi încadrat în muncă, a recunoscut constant fapta reţinută în sarcina sa”, a precizat magistratul de la Judecătoria Blaj, în hotărârea pronunţată pe data de 1 februarie 2022.

Specialiştii susţin că doar constituţia bărbatului a făcut ca acesta să nu intre în comă şi să moară. ”Alcolemia de peste 4 grame la mie înseamnă o ingerare de peste doi litri de vin, peste un litru de ţuică ceea ce şi pentru o persoană fără boli cronice şi tânără înseamnă un pericol foarte mare. Din punct de vedere medico-legal se consideră că o alcoolemie de peste 2 grame la mie are risc letal”, spune doctorul Nicolae Valentin, medic de familie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO. „Garda Apulum”, triumf în „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (II): „Fără voi, nu se putea!”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

VIDEO. „Garda Apulum”, triumf în „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (II): „Fără voi, nu se putea!” Istoria le aparține celor care îndrăznesc, izbutesc și izbândesc. „Garda Apulum” a triumfat, după lupte „seculare”, în comedia istorică „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (II), consfințind cutuma celor peste 11 ani de reenactment a trupei Muzeului Național al Unirii din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea