Rămâi conectat

Actualitate

Ce pași trebuie să urmezi dacă ai iPhone și telefonul tău nu primește avertismentele RO-Alert

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce pași trebuie să urmezi dacă ai iPhone și telefonul tău nu primește avertismentele RO-Alert

Dacă deții un iPhone atunci poate ai observat faptul că nu primești de fiecare dată notificările RO-Alert. Autoritățile susțin că totul funcționează cum trebuie, prietenii tăi care au alte telefoane nu se plâng de acest lucru. Care să fie problema atunci?

Mulți posesori de iPhone se plâng de faptul că nu primesc mesajele RO-Alert. Sunt acele notificări trimise în cazul unor situații care prezintă pericole majore.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vine cu câteva explicații și sfaturi. Practic, utilizatorii de iPhone trebuie să bifeze manual mai multe opțiuni din telefon.

Cum activezi RO-Alert pe iPhone

„La iPhone, se intră pe notificări şi se merge jos de tot unde există secţiunea Alerte guvernamentele şi unde toate segmentele trebuie bifate pe verde, să nu fie închise. Dacă sunt închise, nu se primesc mesajele pe aceste telefoane”, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Șeful DSU a reluat, practic, explicațiile care-s de găsit și pe site-ul Apple. Pe de altă parte, și IGSU venea recent cu aceleași sfaturi: în cazul în care secţiunea „Alerte guvernamentale” nu apare la „Notificări” pe dispozitivele iPhone, atunci posesorii acestor dispozitive trebuie să facă un update al softului, spun aceștia.

Cea mai recentă notificare de tip RO-Alert a venit chiar joi seara, 19 decembrie. Mesajul atenționa cu privire la incendiul de pe Şoseaua Fundeni din București. Practic, erai sfătuit să ocolești zona şi să te adăpostești în cazul în care ești în apropiere. Însă nu toți bucureștenii au primit alerta.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov au precizat pentru MEDIAFAX că alerta de joi seară a fost trimisă pentru toată zona administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti şi pentru localitatea Dobroieşti.

RO-ALERT este un sistem care permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă, conform prevederilor legale. Sistemul este folosit în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis vineri, 26 iulie, prognoza meteo pentru intervalul 29 iulie – 26 august 2024. Potrivit specialiștilor, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea