Ce note a luat fiul ministrului Educației la Evaluarea Națională din acest an
Radu Cîmpeanu, băiatul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, a absolvit în 2015 clasa a VIII-a și a susținut în perioada 22-24 iunie examenul Evaluării Naționale.
Rezultatele finale ale examenelor arata ca băiatul ministrului a obținut nota 7.90 la examenul de Limba si literatura romana și nota 7.25 la examenul de Matematica – unde a depus contestație, dar nota finala a rămas neschimbată. Astfel, Radu Cîmpeanu a încheiat Evaluarea Naționala cu o medie de 7.57, după ce a absolvit gimnaziul cu media 9:33, scriu jurnaliștii de la Hotnews.
Băiatul ministrului Educației a contestat nota de 7.25 obținuta la examenul de Matematica. La contestații, profesorii l-au notat cu 7.35; diferența dintre cele doua note a fost prea mica pentru a aduce o modificare, astfel că nota finala de la Matematica este de 7.25, potrivit datelor de pe edu.ro.
Precizăm că pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală mai mică decât 9,50, nota definitivă a lucrării este cea acordată de comisia de contestaţii, dacă între nota iniţială şi nota obţinută la reevaluare este o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota iniţială, acordată în centrul zonal de evaluare. Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de comisia de contestaţii, în urma reevaluării.
Citește și Rezultate Evaluare Națională 2015 după contestații: Edu.ro a publicat rezultatele finale
Fiul ministrului Educației a absolvit cursurile gimnaziale la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din București.
Vineri, 26 iunie 2015, după terminarea examenelor de Evaluare Naționala, ministrul Educației a afirmat la Realitatea: „au fost zece seturi de subiecte. Am preferat să nu mă implic în procedura de elaborare a subiectelor, pentru că aș fi fost în stare de incompatibilitate, avându-l pe băiatul meu, Radu, in clasa a opta. Însă, în procedura de elaborare a subiectelor si de extragere a celor de bacalaureat mă voi implica nemijlocit. Voi asista la extragerea subiectelor și voi cere membrilor comisiei sa le rezolve, sa aplice baremul pentru a ne convinge ca nu vor exista aspecte privind interpretarea rezolvării corecte a subiectelor”. (V.N.)
Sursa Hotnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii