Rămâi conectat

Ştirea zilei

Top 10 școli din Alba cu cele mai mari medii la Evaluarea Națională 2015. Primele trei locuri, ocupate de instituții din Alba Iulia

Publicat

în

IȘJ Alba a transmis, miercuri, după etapa de soluționare a contestațiilor, topul școlilor din județul Alba cu cele mai mari medii obținute la Evaluarea Națională 2015.

Pe primele trei locuri se află școli din Alba Iulia, iar pe locul patru, Școala Gimnazială Ighiel – o instituție din mediul rural.

Clasamentul este condus de Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif”, care are cea mai mare medie a notelor obținute de elevi la examenul de evaluare națională, respectiv 8,96.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nicio instituție de învățământ din Alba nu face parte din top 50 de școli la nivel național.

Top 10 școli cu cele mai bune rezultate din Alba:

 1. Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” Alba Iulia – media 8,96
 2. Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia – media 8,91
 3. Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia – media 8,78
 4. Școala Gimnazială Ighiel – media 8,47
 5. Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș – media 8,41
 6. Liceul Teologic Greco-Catolic ”Sfântul Vasile cel Mare” Blaj – media 8,35
 7. Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” Alba Iulia – media 8,21
 8. Colegiul Național ”I. M. Clain” Blaj – media 8,19
 9. Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” Alba Iulia – media 8,02
 10. Școala Gimnazială Câmpeni – media 7,89

În județul Alba patru elevi au obținut media 10. În total, au fost obținute 82 de note de 10 la limba și literatura română, limba germană și matematică, potrivit inspectorului școlar Dumitru Panța. Cele mai multe note de 10 au fost obținute la matematică – 66, la limba română – 15, în vreme ce un singur elev aparținând minorităților naționale a luat 10 la limba germană.

Citește și Elevi cu care Alba se mândrește: Cine sunt, cum au reușit și ce își propun cei patru cu 10 pe linie la Evaluarea Națională 2015

Județul Alba se află pe locul 9 în topul județelor cu cele mai mari procente de promovabilitate la Evaluarea Națională 2015. Un procent de 80,82 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Alba au reușit să obțină medii de promovare, potrivit inspectorului școlar general, Marcela Dărămuș.

La limba și literatura română 85,79 la sută dintre elevi au obținut note peste 5, la limba germană – 84.21%, la limba maghiară – 94.73%, iar la matematică 75.89%. În județul Alba au fost examinați peste 2.700 de elevi dintre care un număr de 485 de candidați au obținut medii peste 9.00. Totodată, au fost înregistrate 4 medii de 10.

Top 10 județe cu cele mai mari procente de promovare, înainte de soluționarea contestațiilor:

Brăila 92,4%

Cluj 91, 5%

Prahova- 89,9%

Bucureşti -89%

Iaşi -85,06%

Sibiu 84,5%

Covasna 83,7%

Galaţi 83,6%

Alba 80,8%

Sălaj 80%

La nivel național, școala cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevi la examenul de evaluare naţională, respectiv 9,62, este Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.

Top 10 școli cu cele mai bune rezultate din ţară, înainte de soluționarea contestațiilor:

1.  Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi – media 9,62

2. Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” Bacău – media 9,61

3. Colegiul National „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca – media 9,59

4. Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov – media 9,57

5. Colegiul National, Iaşi – media 9,52

6. Colegiul Naţional „Unirea” Focşani – media 9,51

7. Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila – media 9,50

8. Colegiul Naţional „Zinca Golescu” – media 9,50

9. Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare – media 9,50

10. Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa – media 9,48


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Publicat

în

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat în ședința extraordinară de marți, 9 august 2022, ca divizionara terță AFC Unirea 1924 Alba Iulia să fie preluată de Primăria municipiului Alba Iulia prin intermediul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, ce aparține de autoritățile locale și administrează patrimoniul sportiv din municipiu.

CITEȘTE ȘI: Decizie istorică: Unirea Alba Iulia a fost preluată de Primăria municipiului Alba Iulia! Un nou început pentru clubul fanion al Albei!

AFC UNIREA 1924 este succesorul în drepturi a echipei de fotbal înființată în anul 1924 sub denumirea Unirea Mihai Viteazul deținând palmaresul tuturor echipelor, indiferent de denumire, care au succedat echipa de fotbal Unirea Mihai Viteazul.

Elit - Gustul Desăvârșit

ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UNIREA 1924 este de acord cu predarea către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA cu titlu gratuit și definitiv, a activității sportive și a locului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național liga 3, începând cu sezonul 2022-2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum și a tuturor drepturilor federative sportive aferente.

Potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice al Federației Române de Fotbal cluburile de drept privat, participante la campionatele naționale de seniori care au obținut dreptul de participare în competiție prin cesionarea acestuia de la cluburile de drept public, pot cesiona dreptul de participare în competiție cu titlu gratuit și definitiv, exclusiv cluburilor de drept public care au deținut dreptul de participare în competiție, la data cesionării acestuia către cluburile de drept privat respective.

„Așa cum suporterii noștri au remarcat, în ultima perioadă nu am ieșit în on-line deși au avut loc evenimente importante: rezultatele excelente ale echipei de juniori A1, revenirea echipei de seniori în liga a 3-a, reunirea lotului pentru noul sezon competițional.

Toate eforturile oamenilor din club au fost direcționate spre dezideratul cel mai important al acestui an: preluarea echipei de către Primăria Municipiului Alba Iulia. Întreaga suflare uniristă va fi mâine cu ochii și cu urechile pe dezbaterile Consiliului Local care va decide în ședință extraordinară soarta echipei noastre în pragul împlinirii unui secol de existență. Așteptăm cu sufletul la gură decizia care poate aduce Unirea Alba Iulia acolo unde îi e locul: printre echipele de mare tradiție ale României!”, au scris reprezentanții AFC Unirea 1924 pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Publicat

în

PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Absolvirea academiilor militare de către absolvenţii colegiului reprezintă nu doar un moment de bucurie ci şi de mândrie pentru toţi cei implicaţi în procesul complex de pregătire şi îndrumare a acestora pe perioada studiilor liceale.

Succesul înregistrat de absolvenţii colegiului, atât în instituţiile de învățământ superior militar, cât şi mai departe în cariera militară, sunt o dovadă a bunei pregătiri primite în anii de liceu. Absolvenţii noştri dau dovadă de perseverență, determinare și ambiție, calităţi care îi clasează an de an printre cei mai buni din promoţie, fiind în acelaşi timp şi sursă de inspiraţie pentru generaţiile viitoare de a realiza lucruri mărețe. După o astfel de provocare, urmează alta și mai mare: primii paşi spre cariera militară, odată cu obţinerea primului grad de ofiţer.

Şase absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, promoţiile 2019, 2018 şi 2017 s–au remarcat la absolvirea academiilor militare prin obţinerea de rezultate deosebite, fiind declaraţi şefi de promoţie la specializările în care s–au pregătit, iar doi dintre ei au fost desemnaţi şefi de promoţie pe academiile absolvite, obținând cea mai mare medie de absolvire a studiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit
 • Sublocotenent Bogdan Cătană–Bota (promoţia 2019) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi a specializării Finanţe – Contabilitate, (foto 1);
 • Aspirant inginer Ana – Cristina Geică (promoţia 2018) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa şi a programului de studii „Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale”, (foto 2);
 • Sublocotenent Alexandru Lazăr (promoţia 2019) – șef promoție la specializarea Controlor trafic aerian – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, (foto 3);
 • Sublocotenent Carla Holom (promoţia 2019) – şef promoţie la specializarea Intendenţă – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, (foto 4);
 • Sublocotenent inginer Alexandru Mătuşa (promoţia 2018) –şef promoţie la programul de studii Echipamente şi sisteme electronice militare – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 5);
 • Sublocotenent inginer Denisa – Georgiana Şipoş (promoţia 2017) – şef promoţie la programul de studii Topogeodezie și automatizarea asigurării topogeodezice – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 6).

Felicitări, suntem mândri de voi!

Rezultatele obţinute ne onorează şi ne dau speranţe că tot ceea ce sădim în mintea şi sufletele atâtor generaţii, nu doar încolţeşte ci şi rodeşte frumos!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Publicat

în

Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia se întâlnesc astăzi, 9 august, în cadrul unei ședinte extraordinare, al cărei scop este preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924 de către CSM Unirea Alba Iulia.

Preluarea va fi gratuită și cu titlu definitiv, așa cum arată și proiectul de hotărâre pus la dispoziție de către Primăria Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inițiatorul acestui proiect este primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare