Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ce locuri de muncă vor avea la dispoziție copiii care vor intra la toamnă în învățământul preșcolar? Sociologul Alin Tomuș: ”Jumătate din locurile de muncă de peste 20 de ani nu există în prezent!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce locuri de muncă vor avea la dispoziție copiii care vor intra la toamnă în învățământul preșcolar? Sociologul Alin Tomuș: ”Jumătate din locurile de muncă de peste 20 de ani nu există în prezent!”

Ce locuri de muncă vor avea la dispoziție peste 20 de ani copiii care vor intra la toamnă în învățământul preșcolar? Este o întrebare la care a formulat un răspuns sociologul albaiulian Alin Tomuș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cadrul unei emisiuni de la Radio Unirea FM Alba Iulia, Alin Tomuș a explicat că se va produce o adevărată revoluție pe piața muncii.

”Copiii care vor intra la toamnă în învățământul preșcolar vor accesa o piață a muncii în care jumătate dintre locurile de muncă ce vor fi disponibile nu există în prezent, omenirea afându-se în zorii unor transformări fundamentale, legate de progresul tehnologic fulgerător”, a precizat sociologul albaiulian.

”Momentul în care ne aflăm este de o importanță pe care nu v-o puteți imagina… Activitățile noastre încep să se modifice atât de tare încât peste 20 de ani aproximativ jumătate dintre locurile de muncă vor fi noi, nu există în prezent.

Noi, în România, avem, într-adevăr, un decalaj tehnologic și cultural față de aceste aspecte, dar, ne place sau nu ne place, tehnologia va schimba implacabil, inclusiv la noi, nu natura umană, ci natura interacțiunii dintre oameni.

Dacă noi vom continua să pregătim oameni pentru meseriile care vor muri, vom avea o problemă!”, a subliniat Alin Tomuș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea