Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Ce împiedică finalizarea lotului II Lugoj – Deva: Studiile de comportament ale gândacului verde și construirea unui pasaj pentru urși unde nu există urși

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ce împiedică finalizarea lotului II Lugoj – Deva: Studiile de comportament ale gândacului verde și construirea unui pasaj pentru urși unde nu există urși

Studiile de comportament ale gândacului verde și construirea unui pasaj pentru urși unde nu există urși sunt unele dintre piedicile care au dus la întârzierea finalizării lotului II din tronsonul de autostradă Lugoj – Deva. Cel puțin asta a declarat, la Timișoara, ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu susține în continuare că ecoductul de pe sectorul lipsă de autostradaă dintre Margina și Holdea este inutil pentru că nu există aceste mamifere în Timiș. De asemenea, și alte studii de mediu au adus probleme.

„Știți că am o problemă și apreciez dorința multora de a căuta urși prin Timiș. Am o problemă din acest punct de vedere pentru că eu cred că ne aflăm în această situație și din cauză că pe anumite componenete pe zona de mediu cred că am fost mai catolici decât Papa, la toate acele studii de mediu: să vedem comportamentul gândacului verde în toate cele 4 anotimpuri, să facem pasaje pentru urși acolo unde urși nu sunt. Toate aceste lucruri, și acestea, ne-au adus în situația în care suntem”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

O veste bună este că în curând se va desena câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția sectorului lipsă de autostradă de 9,13 kilometri.

„La începutul lunii septembrie vom da câștigătorul pe Margina – Holdea. E o porțiune finanțată prin PNRR și din scadențarul pe care îl avem la CNAIR, la începutul lunii septembrie se va da câștigătorul”, a mai spus Grindeanu.

Pe porțiunea dintre Margina și Holdea se va săpa un tunel de 2 kilometri. Contractul are o valoare de 2,3 miliarde de lei. Constructorul va avea la dispoziție 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Salvamont Alba, misiune de căutare a unei persoane blocate în zona Pietrei Secuiului. Incidentul, semnalat la 112

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salvamont Alba, misiune de căutare a unei persoane blocate în zona Pietrei Secuiului. Incidentul, semnalat la 112 Salvamont Alba au fost alertați în urma unui apel la 112 primit miercuri seară despre faptul că o persoană s-ar afla blocată în afara traseului pe Piatra Secuiului. Citește și: VIDEO | Premieră națională la Rîmetea, în Alba: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea