Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ce este curiozitatea? De ce sunt unii oameni mai curioși decât alții?

Unirea Ziarul

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Ce este curiozitatea? De ce sunt unii oameni mai curioși decât alții?

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Curiozitatea este o forță motrică fundamentală a învățării și evoluției umane. Ne atrage spre incertitudine, stimulându-ne să descoperim cum funcționează lumea și să ne extindem cunoștințele, explică Celeste Kidd, cercetător în neuroștiințe la Universitatea California din Berkeley.

Ce este curiozitatea?

Curiozitatea poate fi definită ca dorința de a explora, descoperi și învăța lucruri noi. Este o stare de spirit care ne face să ne simțim atrași de necunoscut și ne îndeamnă să căutăm răspunsuri la întrebările pe care le avem, conform Focus.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Ce o alimentează?

Curiozitatea este alimentată de incertitudine. Ne dorim să învățăm lucruri care sunt puțin mai surprinzătoare și mai noi decât ceea ce știm deja, dar nu prea mult. Această dorință de a reduce incertitudinea ne motivează să explorăm și să descoperim.

Cum se schimbă curiozitatea în timp?

Copiii au o curiozitate naturală și intensă, fiind atrași de o gamă largă de subiecte. Pe măsură ce creștem, curiozitatea noastră se poate concentra pe domenii specifice de interes. Cu toate acestea, este important să cultivăm curiozitatea pe tot parcursul vieții, explorând noi domenii și punând întrebări.

De ce sunt unii oameni mai curioși decât alții?

Există o trăsătură de personalitate numită „deschidere către experiență” care pare să se coreleze cu beneficiile curiozității. Persoanele cu un nivel ridicat de deschidere tind să fie atrase de lucruri noi și să aprecieze diversitatea în grupurile și experiențele lor sociale. „Pe scurt, cineva se naște curios”, explică Charan Ranganath, cercetător în neuroștiințe la Universitatea California din Davis.

„În schimb, bănuim că anxietatea poate reduce curiozitatea, deși nu avem încă suficiente dovezi pentru a fi siguri. Dacă ești anxios, vei avea îndoieli cu privire la capacitatea ta de a face față neprevăzutului.

De exemplu, unii copii care se confruntă cu o problemă dificilă de matematică ar putea fi împinși de curiozitate să o rezolve. Alții ar putea să vadă acea problemă și să concluzioneze că nu o pot rezolva, iar apoi să devină anxioși în legătură cu matematica în general”, informează mediafax.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie

Unirea Ziarul

Published

on

Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea