Rămâi conectat

Actualitate

Ce ar trebui să verfice românii înainte de a achiziționa măști de protecție: Sfaturile președintelui ANPC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autoritățile recomandă să evităm să cumpărăm măști neconforme, deoarece ne pun sănătatea în pericol. Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Eduardt Cozminschi, a explicat la ce trebuie să ne uităm, ca să nu ne păcălim cu măști neconforme. Președintele ANPC a explicat la Digi24 ce ar trebui să verfice fiecare român înainte de a achiziționa măști.

Aș dori să îi sfătuiesc pe consumatorii din România să cumpere aceste măști doar din farmacii sau din magazinele cu raioane specializate pentru produse de protecție și, bineînțeles, să consulte site-ul ANPC-ului, unde avem o secțiune specială unde sunt trecute toate aceste produse care au apărut pe alerte. Deci, avem inclusiv fotografii acolo, avem descrierea amănunțită. Altfel, pentru un consumator mediu informat este destul de greu să distingă care produs este conform sau care nu”, a explicat președintele ANPC la Digi24.

Cozminschi spune că orice produs cumpărat ar trebui să aibă traducere precisă în limba română.

„În principiu, orice produs trebuie să aibă etichetă cu traducere în limba română și, bineînțeles, să aibă acele caracteristici ale produsului care să asigure siguranță și siguranța sănătății consumatorului”, a conchis acesta.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea