Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce AMENZI riscă românii care fac grătar pe balcon sau în fața blocului: Pot scoate lejer 5.000 de lei din buzunar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce AMENZI riscă românii care fac grătar pe balcon sau în fața blocului: Pot scoate lejer 5.000 de lei din buzunar

Data de 1 Mai se aăropie cu pași repezi și vine la pachet cu mici care sfârâie pe grătare și petreceri pe măsură pentru români. Totuși, ceea ce trebuie să știi este faptul că dacă faci grătar în fața blocului sau chiar pe balcon, acest lucru îți poate aduce o amendă considerabilă.

Citește și: Când este următoarea minivacanță pentru români: Câte zile libere vor avea elevii și angajații de Paștele 2024. Calendar

Planurile pentru minivacanța de 1 Mai sunt deja puse la bătaie de către români, indiferent că și-au cumpărat deja un sejur într-o altă țară sau un simplu grătar alături de familie și prieteni. Totuși, ar trebui să știi faptul că prepararea grătarului nu mai poate fi făcută oriunde, cu atât mai puțin pe balcon.

În primul rând trebuie să te gândești la vecinii tăi care, cu siguranță, nu toți se vor bucura pentru tine mai ales că mirosul poate fi deranjat atât pentru cei de deasupra, cât și cei din apartamentul de dedesubt. Ei pot fi cei care te vor reclama la poliție, având singurul scop de a-ți strica petrecerea cu mici și bere. Și aici începe să prindă contur o realitate legală greu de neglijat.

„Grătarele și petrecerile la iarbă verde se fac numai în locurile special amenajate de autoritățile locale.” Asta îți sună ca o întreagă odisee. Și atunci îți dai seama că poate ar fi mai înțelept să te oprești. Aflând că riști o amendă „de toată frumusețea”, termenul parcă capătă o conotație mai înspăimântătoare.

Gândurile tale se îndreaptă spre suma pe care ai putea fi nevoit să o plătești, în caz că vecinii te denunță. 5.000 de lei. Da, ai citit bine. Pentru o petrecere cu grătar la tine pe balcon, poți fi tras la răspundere cu o sumă care ar putea echivala cu o vacanță de vis.

Și chiar dacă pare tentant să încerci norocul pe balconul tău micuț sau în grădina din fața blocului, s-ar putea să te coste mult mai mult decât un simplu chef cu prietenii.

Cât de poate costa un grătar pregătit în fața blocului

Ai auzit că focul se aprinde doar în locurile special amenajate și că trebuie să fie supravegheat în permanență. Dar și acolo, regulile sunt stricte. O perdea de fum excesiv sau o țigară aruncată neglijent pot fi motiv de amendă. 2.000 sau chiar 5.000 de lei. Și te gândești la toți acei oameni pasionați de grătar care au avut nefericirea să fie amendați pentru că nu și-au respectat aceste reguli.

„Dacă ai evadat împreună cu prietenii sau familia într-un loc unde sunt și animale sălbatice, nu trebuie să le dai de mâncare.” Parcă sună ca o palmă peste mâna întinsă spre un biscuite nevinovat. 500 de lei, în plus, pentru că nu te-ai putut abține să nu hrănești veverițele jucăușe sau păsările curioase.

Ai înțeles că toată această bucurie a petrecerii la grătar vine la pachet cu responsabilități și amenzi care pot afecta considerabil bugetul tău. Și atunci, cum poți să te bucuri de savoarea micilor la grătar fără să-ți risipești economiile?

Poate e timpul să faci un plan mai inteligent. Poate e momentul să cauți locurile special amenajate de autorități, unde să poți aprinde focul în voie și să te bucuri de micii gustoși, fără teama unei amenzi iminente.

Deci, în loc să-ți transformi balconul într-un loc de picnic, ia în considerare alternativele legale și sigure. Poate un parc sau o zonă special amenajată sunt locuri mai potrivite pentru petrecerea ta la grătar. Astfel, vei putea să te bucuri de micii delicioși fără să-ți fie teamă că vei primi o amendă care să-ți strice toată bucuria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea