Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ce amenzi riscă cei care nu respectă semaforul verde intermitent. Regula pe care toți șoferii trebuie să o cunoască

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce amenzi riscă cei care nu respectă semaforul verde intermitent. Regula pe care toți șoferii trebuie să o cunoască

Semaforul verde intermitent facilitează circulația și oferă posibilitatea șoferilor de a vira la dreapta sau la stânga într-o intersecție, chiar dacă semaforul principal indică culoarea roșie.

Semafoarele intermitente, plasate în apropierea celor principale, sunt concepute pentru a fluidiza traficul în intersecțiile mari și zonele aglomerate. Ele permit șoferilor să ignore culoarea roșie a semaforului principal, indicându-le să vireze la dreapta sau la stânga.

Cu toate acestea, există amenzi pentru cei care nu respectă regulile asociate acestui tip de semafor.

Citește și: Punctul de amendă în 2024: Ce trebuie să ştie şoferii despre amenzile de circulaţie din anul acesta

De obicei, semaforul intermitent constă într-o săgeată de culoare verde orientată spre dreapta sau spre stânga, sau poate fi o lampă verde sub care este montată o săgeată indicând direcția.

Acesta începe să emită lumină intermitentă atunci când semaforul principal arată culoarea roșie.

Regula puțin cunoscută de către șoferi este că pot intra în intersecție atunci când semaforul verde intermitent arată, fie că virează la dreapta sau la stânga, însă numai după acordarea priorității pietonilor și altor vehicule cu drept de trecere.

Ce spune Codul Rutier

Potrivit Art. 59 (4) din legea circulației, luminarea verde intermitentă a semaforului suplimentar indică permisiunea pentru vehicule de a-și continua traseul în direcția indicată, indiferent de culoarea semaforului principal, cu condiția acordării priorității vehiculelor și pietonilor cu drept de trecere.

Amendă pentru cei care nu respectă semaforul verde intermitent

Încălcarea acestei reguli atrage amenzi conform Codului Rutier, în special pentru cei care nu acordă prioritate pietonilor sau altor vehicule.

În cazul în care există o bandă dedicată semaforului intermitent și aceasta este corespunzător marcată, încălcarea regulilor de schimbare a benzii de circulație poate fi sancționată cu 2 puncte de amendă, adică o amendă de 330 de lei.

Este important să se respecte marcajele rutiere și regulile specifice fiecărui tip de semafor verde intermitent pentru a asigura o circulație fluidă și în siguranță în intersecții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea