Ce amenzi intră în vigoare de luni pentru ieșirea din localitate fără declarație și pentru lipsa măștii în spații închise

Începând de luni, 18 mai, cei care vor să iasă din localitate, trebuie să aibă o declarație pe propria răspundere în care să fie precizat motivul deplasării. De asemenea, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise, în magazine și în mijloacele de transport în comun. Amenzile pentru nerespectarea acestor reguli se ridică la 2.500 de lei.

Măsura este inclusă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar amenda va fi aplicată începând de luni, odată cu intrarea în vigoare a legii pentru starea de alertă, potrivit mediafax.ro.

ELIT

Sancţiunile sunt menţionate în lege. Prevederea care vizează declaraţia este inclusă în articolul 65, litera m): „circulaţia persoanelor, pietonală sau cu vehicule, în locurile şi, după caz, în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă”.

Amenda aplicată variază între 500 şi 2.500 lei (articolul 66. litera a).

Mihail David - 2020

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Lazar Ioan 18 mai 2020 at 8:07

ESTE NEVOIE de declaratie pentru deplasare in zona metropolitana Alba.zona alba Sebes Teius vintul de jos.Este nevoie de declaratie pentru deplasarea pe o raza de 30 km a orasului principal din judet.Multumesc

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...