Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce AMENDĂ rişti dacă PARCHEZI maşina pe un LOC CU ABONAMENT în Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

*Deocamdată, nu există posibilitatea ca maşina să îţi fie ridicată

masini parcateDacă până la finele anului trecut fiecare cetăţean albaiulian îşi parca maşina care pe unde apuca, din luna decembrie, în mai multe zone din oraş au început să fie date în folosinţă locurile de parcare cu abonament, închiriate de la Primăria Alba Iulia, astfel că şoferii care vor parca de acum înainte pe un loc care nu este al lor riscă amenzi între 100 şi 200 de lei.   

Se întâmplă, ca mai nou, să găsim puse în faţa blocului, chiar în locul unde loc de parcarene-am parcat maşina, diferite bileţele sau cutii de carton, prin care cetăţenii semnalează faptul că locul este rezervat, sub formă de abonament şi ne avertizeză să nu mai parcăm acolo.

Ei bine, aşa este. Din luna decembrie au fost date în folosinţă locurile de parcare închiriate de la primărie, iar potrivit lui Ioan Vodă, şeful Poliţiei Locale Alba,  şoferii care îşi găsesc blocat locul de parcare din faţa blocului nu au altă soluţie decât să sune la Poliţia Locală. Oamenii legii vor da amenzi conducătorilor auto care parchează pe un loc care nu este al lor.

Sumele pe care trebuie să le plătească proprietarul unei maşini care a parcat pe un loc rezervat sunt cuprinse între 100 şi 200 de lei, iar dacă se achită în termen de 48 de ore, 50 de lei.

Totodată, şeful Poliţiei Locale precizează faptul că, deocamdată, nu există un sistem de ridicare al maşinilor, însă amenzile pot fi date zile la rând, dacă continui să parchezi maşina neregulamentar.

Reamintim că, pentru un loc de parcare, albaiulienii plătesc anual o taxă de 120 de lei, cu TVA inclus, taxă ce se modifică prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Alba Iulia. Beneficiarii locurilor de parcare au dreptul de a folosi locul de parcare timp de 24 h/zi.

Citeşte şi (Zeci de albaiulieni stau la coadă peste noapte în faţa Primăriei, pentru a prinde un loc de parcare).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea