Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce-am găsit al meu să fie: Un tânăr de 19 ani, din Alba, a sustras aproape 700 de lei dintr-o geantă uitată pe stradă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce-am găsit al meu să fie: Un tânăr de 19 ani, din Alba, a sustras aproape 700 de lei dintr-o geantă uitată pe stradă

Un tânăr de 19 ani, din Câmpeni, s-a ales cu o amendă penală în valoare de 3.000 de lei, după ce a sustras aproape 700 de lei, dintr-o geantă uitată pe stradă.

La data de 21 mai 2021, în jurul orelor 17,10, observând și profitând că persoana vătămată și-a lăsat geanta nesupravegheată pe str. Libertății din orașul Câmpeni, în dreptul unui imobil, inculpatul, în vârstă de 19 ani, a sustras suma de 690 lei din portmoneul aflat în această geantă.

În cursul aceleiași zile, ca urmare a sesizării organelor de poliție, inculpatul a fost depistat în flagrant și a recunoscut fapta, conducând organele de poliție la locul unde ascunsese suma de bani sustrasă, sumă ce a fost restituită persoanei vătămate.

În drept s-a reţinut că fapta inculpatului care, la data de 21 mai 2021, în jurul orelor 17,10, observând și profitând că persoana vătămată și-a lăsat geanta nesupravegheată pe strada Libertății din orașul Câmpeni, în dreptul unui imobil, a sustras suma de 690 lei din portmoneul aflat în această geantă, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de furt prev. de art. 228 alin 1 C.pen.

Inculpatul nu este la primul conflict cu legea penală, în ultimii 7 ani fiind cercetat penal pentru comiterea mai multor infracțiuni, preponderent de furt, în majoritatea dosarelor penale dispunându-se clasarea cauzei ca urmare a împăcării cu persoanele vătămate.

„Instanţa va avea în vedere faptul că prejudiciu produs a fost unul redus, 690 lei, pe care organele de poliţie au reuşit să îl recupereze şi să-l restituie integral persoanei vătămate.

Inculpatul nu are antecedente penale, dar nu este la prima incidenţă cu legea penală, în minorat săvârşind infracţiuni de furt calificat.
Inculpatul a fost sincer în declaraţia pe care a dat-o organelor de poliţie în calitate de suspect, a uzitat de procedura recunoaşterii învinuirii”, se arată în rechizitoriu.

Astfel, tânărul de 19 ani s-a ales, din partea Judecătoriei Câmpeni, cu o amendă penală în valoare de 3.000 de lei.

„Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 3000 lei amendă (20 lei x 150 de zile-amendă) pentru comiterea infracțiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 din C.pen.”, se arată în hotărârea Judecătoriei Câmpeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Telescaun nou la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Telescaun nou la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe cablu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea