„Ce-am găsit al meu sa fie”, a gândit un tânăr din Sântimbru când a găsit un telefon de peste 3.000 de lei: Bărbatul este cercetat penal de polițiști

Paul Voicu - Primar 2020

Un tânăr din este cercetat penal după ce a găsit un telefon mobil și și l-a însușit. Telefonul a fost recuperat și restituit celui care l-a pierdut.

La data de 13 ianuarie 2020, polițiștii Postului de Poliție Ighiu l-au identificat pe un tânăr de 26 de ani, din comuna Sântimbru, județul Alba, ca și persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de însușirea bunului găsit.

ELIT

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, la data de 18 octombrie 2019, ar fi găsit, în fața unui magazin alimentar din localitatea Oiejdea, un telefon mobil în valoare de 3.200 de lei, care fusese pierdut de un cetățean din comuna Meteș.

Tânărul nu a predat telefonul găsit autorităților, în termenul prevăzut de lege și și l-a însușit.

Mihail David - 2020

Polițiștii l-au recuperat și l-au restituit bărbatului care l-a pierdut.

Cercetările sunt continuate.

Reamintim prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia “fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...