Cazier penal pentru un tânăr de 26 de ani, din Aiud. A jucat la aparate banii sustraşi din gestiune

Cazier penal pentru un tânăr în vârstă de 26 de ani din Aiud. Acesta a delapidat sume de bani sustrase din gestiunea sălii de jocuri la care era angajat în calitate de supraveghetor.

P. Raul avea atribuţii de gestiune asupra sumelor obţinute prin exploatarea jocurilor. Conform regulamentului de ordine interioară al firmei angajatoare, acesta nu trebuia să joace la aparate. Însă inculpatul a folosit aparatele de joc în timpul serviciului, însuşindu-şi bani din gestiunea sa în două rânduri.

Administratorul sălii de jocuri a depus plângere la poliţie şi, astfel, tânărul a ajuns în faţa unui complet de judecată. ”Astfel, în noaptea de 17/18.09.2017 inculpatul a folosit la jocurile de noroc suma de 8.000 lei însuşită din gestiunea sa. În dimineaţa zilei de 18.09.2018, la intrarea în tură a martorei L. N. s-a constatat lipsa acestei sume.

Datorită insistenţei mamei inculpatului, care a promis că va recupera împreună cu fiica sa prejudiciul cauzat de fiul său, inculpatul a fost, din nou, primit la acelaşi loc de muncă, însă nerezistând tentaţiei sale de a folosi jocurile de noroc cu scopul îmbogăţirii ca urmare a potenţialelor câştiguri, în noaptea de 11/12.11.2017 a delapidat, din nou, suma de 3.140 lei pe care a folosit-o la jocurile de noroc, fără a obţine câştigul sperat.

În dimineaţa zilei următoare inculpatul a recunosuct faptul că şi-a însuşit, din nou, bani din gestiune şi i-a folosit la jocurile de noroc”, se susţine în hotărârea Judecătoriei Aiud prin care acesta a fost condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare, cu suspendarea executării, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Pe parcursul termenului de supraveghere de doi ani, tânărul este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe timp de 90 de zile în cadrul Primăriei Aiud sau a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, conform deciziei consilierului de probaţiune.

”Din perspectivă personală, în ceea ce priveşte conduita inculpatului în societate anterior săvârşirii faptei, instanţa reţine că acesta nu are antecedente penale şi nu este cunoscut în societate ca având un comportament deviant. Inculpatul deşi se află la vârsta tinereţii, are posibilitatea să înţeleagă consecinţele comportamentului său. În acest context, ţinând cont de ansamblul celor arătate, instanţa apreciază că scopul pedepsei poate fi atins prin condamnarea inculpatului la pedeapsa cu închisoarea, chiar orientate înspre nivelul minim al limitelor speciale prevăzute de lege”, se mai precizează în hotărâre.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...