Rămâi conectat

Curier Județean

Căutătorii de aur de Roșia Montană eliberați din arest. Toți au fost mutați în arest la domiciliu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce miercuri seara, exact în urmă cu o săptămână, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a 11 căutători de aur de la Roșia Montană, astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia admis contestatiile inculpatilor formulate impotriva incheierii Tribunalului Alba, pe care a și desființat-o.

CAUTATORI AURAstfel, în urma rejudecarii, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea in libertate a inculpatilor si a luat fata de toti cei 11 inculpati masura preventiva a arestului la domiciliu pe o perioada de 30 zile si a stabilit mai multe obligatii in sarcina inculpatilor.

 

Hotararea Curtii e definitivă, cei 11 fiind mutați în această seară din arestul poliției Alba Iulia, la domiciile lor.

Continutul integral al dispozitivului hotararii Curtii se poate citi pe portalul Curtii.

Astfel, în prezent unsprezece dintre persoanele anchetate de polițiștii din Alba în dosarul ”căutătorilor de aur” de la Roșia Montantă se află în arest la domiciliu, iar alte cinci sunt cercetate sub control judiciar.

 

Potrivit dosarului înregistrat la Tribunalul Alba, la data de 28 octombrie 2015, cele 11 persoane sunt: Tomuş Nicolae, Cenuşă Valentin, Bratima Viorel, Sicoie Horea Rubin, Tomuş Daniel Samuel, Anca Ioan Gheorghe, Corcheş Ioan, Leahu Marius Florin, Petaca Vasile Sorin, Toma Cornel Cristian, Petaca Alexandru.

 

 

 

Pentru Oțoiu Valeriu Marian, Bota Darius Bogdan, Fureszes Gavril Tibi, Rostaș Petru şi Furdui Andrei s-a luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Potrivit procurorilor, ”ca stare de fapt s-a reținut că inculpații, începând din anul 2013, în mod repetat, au pătruns în special pe timpul nopții și au sustras din galeriile miniere din Roșia Montană zăcământ cu conținut aurifer, pe care l-au prelucrat și au valorificat aurul rezultat, pe de o parte, iar pe de altă parte au procedat la dobândirea, prin achiziționare, de cantități de aur rezultat din furturi și prelucrare, de la diverse persoane care sustrag zăcământ aurifer și steril din minele și din perimetrul industrial de la Roșia Montană, aur care l-au folosit în scopul obținerii de foloase bănești rezultate din revânzarea în profit. În cauză se mai efectuează cercetări și față de alte persoane. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigare a Fraudelor și cu suportul tehnic și operativ al S.I.P.I. Alba și S.R.I. Alba. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu şi tragerea la răspundere penală a inculpaților. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști Un tânăr de 18 ani din Zlatna s-a răsturnat pe malul râului Ampoi cu o autoutilitară de la serviciu. După cercetările efectuate de polițiști s-a aflat că acesta nu avea permis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea