Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Câți kilometri de autostradă are România după redeschiderea tronsonului Cunța-Săliște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După  redeschiderea celor 22 de kilometri între Cunța și Săliște, din Autostrada Orăștie-Sibiu, România a ajuns la 734 de kilometri de şosea rapidă.

autostrada-orastie-sibiu01Până la finalul anului mai sunt două luni şi jumătate, iar autorităţile speră că mai este timp pentru terminarea lucrărilor şi pe alte autostrăzi, însă pe bucăţi.

Şefii de la Drumuri spun că până la finalul anului vor fi gata lucrările la 15 din cei aproape 29 de kilometri dintre Coşeviţa şi Traian Vuia, partea a autostrăzii Lugoj-Deva. La aceştia s-ar mai putea adăuga încă 10 km între Ilia – Coşeviţa, din aceeaşi autostradă, dar lucrurile nu sunt încă definitivate.

Şeful Companiei de Drumuri spune că până la finalul anului se deschide traficul şi pe 3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti, respectiv de la Şoseaua de Centură până la Şoseaua Popasului.

Pe lâgnă aceştia, mai avem 8,7 km din Autostrada Transilvania de lângă Cluj-Napoca, între Gilău şi Nădăşelu care vor fi finalizaţi anul acesta, dar care nu vor putea fi deschişi traficului întrucât podul peste Someş care ar uni tronsonul de cel construit de Bechtel până la Câmpia Turzii încă nu a fost finalizat.

Dacă stăm să adunăm toate aceste frânturi de şosele rapide rezultă că până la finalul anului reţeaua de autostrăzi a României ar putea ajunge la aproape 772 de kilometri.

Sursa Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea