Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Câți bani va primi ca pensie după 35 de ani de cotizare un tânăr care se angajează acum

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Câți bani va primi ca pensie după 35 de ani de cotizare un tânăr care se angajează acum

Situaţia din prezent pentru cei care intră în câmpul muncii nu este una prea încurajatoare. Potrivit celei mai recente analize, pensia primită după un stagiu de cotizare de 35 de ani va fi una destul de mică.

Veştile pentru românii care activează acum în câmpul muncii nu sunt foarte încurajatoare: când vor ieşi la pensie, după 35 de ani de cotizare, ei vor primi o pensie destul de mică.

Astfel, potrivit unei analize a CFA România, o persoană care intră acum în câmpul muncii şi va cotiza timp de 35 de ani, la un salariu net de 4.000 de lei, va primi la pensie puţin peste 1.500 de lei. CFA România este o asociaţie a analiştilor financiari certificaţi internaţional, iar printre membri se numără şi reprezentanţi ai fondurilor de pensii private din România.

Ce spun datele CFA România

Potrivit analizei acestora, o persoană care îndeplineşte condiţiile de mai sus va primi o pensie de numai 1.630 de lei. Din această pensie lunară, 1.080 de lei vor veni de la sistemul public de pensii (Pilonul I de pensii), iar 545 de lei de la fondul de pensii administrat privat (Pilonul II de pensii), calculaţi la o contribuţie de 3,75% din salariul brut, aşa cum este în prezent. Aceste date sunt calculate pentru o persoană cu un salariu net de 4.000 de lei, care va cotiza pentru fondul de pensii timp de 35 de ani.

CFA România este asociaţia profesioniştilor în investiţii din România, în mare parte deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute din Statele Unite. CFA România este una dintre cele peste 159 de societăţi membre ale CFA Institute, asociaţia având misiunea de a promova interesele specialiştilor în investiţii şi de a menţine standarde ridicate de integritate şi excelenţă profesională.

CFA Romania a lansat prima inițiativă națională prin care oferă resurse ale educației financiare publicului larg, în vederea obținerii independenței financiare pe termen lung. Campania vine în contextul gradului redus al alfabetizării financiare a românilor, a lipsei resurselor de educație financiară la nivel național și a urmărilor acestora pe termen lung.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii

Bogdan Ilea

Publicat

în

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii Tot mai multe orașe introduc sau majorează taxele de turism pentru vizitatori. Aceste taxe fac parte dintr-o serie de măsuri adoptate pentru a limita și controla afluxul de turiști în diverse destinații europene populare. Așadar, orașele care au impus […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea