Câteva sute de mașini Range Rover din România, rechemate în service. Producătorul a identificat probleme la frâne, uși și instalația electrică
Producătorul auto britanic Land Rover a identificat probleme la unele SUV-uri produse între anii 2006 -2016, fiind vorba de frânele de pe față, deschiderea ușilor în mers și oprirea bruscă a motorului din cauza circuitelor electrice. Câteva sute de mașini din România, sunt rechemate în service, după cum urmează:
În cazul modelelor Range Rover produse între anii 2006-2012, un total de 261 unități din România sunt rechemate în service din cauza frânelor.
“Este posibil sa apara o pierdere de lichid de frana ca urmare a craparii unuia dintre furtunurile de frana fata. Acest lucru poate provoca defectarea circuitului de franare fata. Sistemul de franare al vehiculului este de tip cu dublu circuit, unul care actioneaza asupra rotilor din fata, iar celalalt asupra rotilor din spate. Daca survine o pierdere importanta de lichid de frana se aprinde un triunghi de avertizare rosu in cadrul instrumentelor de bord si se afiseaza mesajul check brake fluid (verificati nivelul lichidului de frana). Soferul trebuie sa solicite asistenta de specialitate. Pierderea de lichid va provoca si defectarea circuitului de franare fata. Circuitul de franare spate va fi in continuare functional, insa feedback-ul pedalei va fi mai slab si cursa acesteia mai lunga. Distantele de franare vor creste si creste astfel si riscul de accident”, a anuntat producatorul auto britanic.
Problemele au fost observate in service-uri, de mecanici, care au constatat pierderi de lichid de frana pe la conductele din fata si exista inregistrat un accident minor care are drept cauza aceasta problema.
Reparatia va dura circa o ora si include inlocuirea furtunurilor flexibile de la franele rotilor din fata. De asemenea, reparatia include si o extindere a sistemului de fixare avariat.
O alta problema a masinilor Range Rover este deschiderea usilor in mers. De aceasta campanie sunt vizate 154 unitati Range Rover (2013-2016) si 76 masini Range Rover Sport (2014-2016).
“(…) Clientii au raportat imposibilitatea blocarii usii in pozitie inchisa, fie cu incuiere simpla sau dubla. Unii dintre clienti au raportat ca una dintre usile vehiculului s-a deschis in timp ce vehiculul era in mers. S-a raportat un numar de cazuri in care clientii s-au plans de manifestari asemanatoare”, spune Premium Auto, importatorul masinilor Land Rover in Romania.
In ceea ce priveste modelele Range Rover Evoque (113 unitati) si Land Rover Discovery Sport (47 masini) au fost descoperite probleme la instalatia electrica.
Rutarea cablajului electric al motorului in zona sistemului de recirculare a gazelor (EGR – Exhaust Gase Recirculation) poate produce un posibil contact intre cablajul de motor si carcasa sistemului EGR, ceea ce poate produce deteriorarea izolatie firelor si genera un scurt-circuit.
“Inginerii Land Rover au identificat ca in cel mai rau caz posibil motorul se poate opri in mers fara nicio avertizare prealabila. In situatia in care motorul se opreste rezervorul de vacuum se va goli si se va pierde servoasistarea la franare si servoasistarea directiei”, noteaza fabricantul.
Franele si volanul vor putea fi actionate in continuare, dar va fi necesar un efort mai mare.
Au fost raportate cazuri in care motorul unor vehicule s-a oprit in timpul functionarii, dar nu au fost inregistrate accidente sau vatamari de persoane.
La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant. (C.M.)
sursa:hotnews
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii