Rămâi conectat

Actualitate

Categoria de români care ar putea primi mai mulți bani la salariu: Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Categoria de români care ar putea primi mai mulți bani la salariu: Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Un anunț important pentru mulți angajați din țara noastră: aceștia ar putea primi 500 de lei în plus la salariu. Categoria de români care pote beneficia de majorarea venitului lunar și ce condiții trebuie să îndeplinească.

Ministerul Muncii a pus în dezbatere un nou proiect de ordonanță de urgență ce ar urma să aducă schimbări importante pentru o categorie de angajați din România.

Astfel, unii salariați ar putea să beneficieze de o majorare a venitului lunar. Conform documentului, bugetarii care lucrează în domeniile Cultură, Sănătate, cei din ONRC, cei din ministere, Guvern, primării, case de pensii, ANOFM, ANPIS, Inspecția Muncii și alte instituții de stat ar avea o creștere a salariului cu 10%, procent raportat la nivelul lunii decembrie 2023. Majorarea s-ar face în două etape, una în iunie 2024 și alta în septembrie 2024.

În proiect se prevede un spor de 500 de lei la salariu pentru angajații care „folosesc în mod obişnuit un echipament cu ecran de vizualizare pe o durată semnificativă a timpului normal de lucru achiziţia de dispozitive de corecţie speciale”.

„Se va reglementa posibilitatea angajatorilor de a putea deconta lucrătorilor care folosesc în mod obişnuit un echipament cu ecran de vizualizare pe o durată semnificativă a timpului normal de lucru achiziţia de dispozitive de corecţie speciale, în limita sumei de 500 lei/persoană.

portofel cu bani

Citește și: Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive

Se va înfiinţa Comisia Centrală pentru Drepturi Salariale instituită prin ordin comun al ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, ministrului Finanţelor şi ministrului Justiţiei, pentru soluţionarea unor aspecte de natură tehnică în vederea corectei aplicări a situaţiilor semnalate şi pentru dezlegarea unor chestiuni privind drepturile de natură salarială”, se arată în document.

Ce precizări au făcut autoritățile

Proiectul de act normativ a fost inițiat de Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor. Demersul a fost explicat prin faptul că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.197/29 decembrie 2023, a prevăzut majorări salariale în sistemul naţional de învăţământ, respectiv pentru personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic.

În plus, a fost reglementată și stabilirea nivelului de salarizare a funcţionarilor publici şi personalului contractual din serviciile publice deconcentrate ale instituţiilor din subordinea şi sub autoritatea MMSS la nivelul de salarizare a personalului din cadrul instituţiilor în subordinea cărora funcţionează, respectiv Casa Naţională de Pensii Publice, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Modificări majore pentru salariați și angajatori: S-a atribuit licitația care va schimba sistemul Revisal

Unirea Ziarul

Publicat

în

Modificări majore pentru salariați și angajatori: S-a atribuit licitația care va schimba sistemul Revisal Inspecția Muncii a desemnat firmele câștigătoare ale licitației pentru realizarea noului Registru General de Evidență a Salariaților (Reges-online), care va înlocui actualul sistem depășit tehnologic Reges/Revisal, potrivit unui anunț publicat vineri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Noul sistem IT trebuie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea